Poți găsi timp pentru citirea unei cărți sau poți continua să trăiești în sărăcie

Sărăcia se poate manifesta sub mai multe forme, iar refuzul de a citi cărți duce la toate aceste forme. Când vine vorba despre sărăcia materială, oamenii care citesc cărți ajung să câștige foarte mulți bani. Există sărăcia spirituală sau așa numita „sărăcie a sufletului”, care, sub orice formă a ei aduce pagube.

Deci, cum o eviți? Cum să nu trăiești toată viața singur, în ignoranță și durere? Faci o înscriere la bibliotecă sau, dacă îți permiți, cumperi cărțile pe care îți dorești mult să le citești și crezi cu tărie că citirea cărților îți pot salva literalmente viața.

Astfel te vei înarma cu cunoștințele necesare ca să citești cât mai multe cărți eficiente. Cu fiecare 5 minute adăugate la cititul cărților vei fi mai fericit și mai plin de cunoștințe. Timpul este alcătuit din viața ta, deci este foarte prețios. Când pierzi timpul degeaba, e ca și cum ai fi lipsit de valoare, ca o sinucideră lentă.

Filosoful Seneca spunea că oamenii urmăresc în mod constant banii, dar lasă, în același timp, să le scape timpul, ca și cum ar avea rezerve nelimitate. Aceste câteva minute pe zi pe care le risipești periodic vor ajunge să fie prețioase dacă le vei folosi corect. Deci, ce este mai scump: banii sau timpul?

Timpul este pierdut atunci când este folosit pentru rețelele de socializare, pentru întâlnirile inutile și pentru așteptarea celor care întârzie mereu. Cel mai bun mod de a economisi timp este să afli exact cum îl petreci.

Nu pierde această sursă valoroasă – timpul

Azi dacă cel puțin 30 minute din timpul tău nu l-ai folosit cu un scop bun, e timp pierdut degeaba. Rețelele de socializare fură multe ore chiar din timpul nostru prețios. Dacă pierzi 5 minute din fiecare oră, ar ieși cam 80 de minute pe zi, 560 de minute pe săptămână și 29.120 de minute (sau 485 ore) pe an! Anual!

Iată acest timp îl poți petrece citind cărți. Dacă stai și te gândești, nu durează mult timp să citești: dacă vei citi măcar 20 de pagini într-o oră, în 15 ore vei putea citi o carte de 300 de pagini. Tot ce trebuie să faci este să redirecționezi timpul care l-ai pierdut până acum.

Nu este nevoie să citești o carte dacă aceasta nu te captivează. De fapt, acesta este modul în care ucizi productivitatea în citire. Și nici nu este nevoie să citești doar o carte, căci poți citi câteva cărți în paralel. Și, da. Unor oameni le este greu să citească doar o singură carte, căci noi toți suntem diferiți, cu toții învățăm în moduri diferite.

Dar poți măcar încerca să citești cărți în paralel, căci, dacă îți aduci aminte, exact asta făceai la școală, când treceai de la o lecție la alta, zi de zi, an de an. Și ai reușit să înveți ceva! Acesta este meritul creierului tău. Dacă ai ști despre toate calculele complexe pe care creierul tău trebuie să le facă pentru a deschide doar o ușă, ai rămâne frapat.

Ca să îți îmbunătățești eficiența lecturii, sugerez citirea cărților în diferite formate și genuri. Poți folosi diferite aplicații pentru a citi cărți nu doar în format fizic, dar și audio. Așa poți continua să citești oriunde.

Cele mai bune cărți sunt ca florile plantate în grădina minții.

Nu trebuie să-ți faci griji dacă nu îți poți aminti tot ce ai citit. În schimb, totul se schimbă în creierul, în mintea ta și fiecare carte pe care o vei citi va deveni o parte din tine. Da, este foarte important să înveți, dar trebuie să știi că nu ai nevoie de prea multă informație.

Ceea de ce ai nevoie cu adevărat este acțiunea și înțelepciunea. Ele provin din lecturarea celor mai bune cărți și te vor ajuta la modelarea cunoștințelor dobândite. Există timp pentru a citi cărți și există timp pentru a acționa. Nu aștepta momentul perfect și nici pe altcineva care să vină să te salveze. nu pierde timpul prețios, căci nu îl vei mai recupera niciodată.

Sursa :