„Pot fi fericită pur și simplu, nu de dragul cuiva”: sfaturile minunate ale unei femei

Acum un an am refuzat să mai urmez diete, acum am grijă ca ceea ce mănânc să fie sănătos și gustos. Am câteva kilograme în plus și-mi este indiferent. Nu mi-am reînnoit abonamentul la fitnes pentru că, de fapt, dintre toate activitățile fizice, îmi place doar prin parc să alerg și anume dimineața, în timp ce plimb și câinele.

Am încetat să cheltuiesc bani mulți pe produse cosmetice, deoarece tot de ce am nevoie este un rimel, creionul pentru sprâncene și un ruj. Am peste 50 de ani, dar spiritul meu este de 30. Nu, nu sunt nici nebună, nici oarbă. Da, văd toate acest riduri, văd petele pe care le-a lăsat vârsta. Eu vorbesc acum despre starea sufletului meu. Eu pur și simplu nu mai fug după frumusețea exterioară.

Despre cele ca mine se spune că nu suntem niște luptătoare. Nu înțeleg de ce este rău acest lucru. Da, am ales această cale: să fiu fericită cu mine însămi, nu de dragul cuiva. Sunt prea bătrână pentru:

1. A tăcea

Am ceva de spus, vorbesc și nu mi-e teamă că voi fi înțeleasă greșit. Nu mi-e teamă ce ar putea crede alții despre mine, pentru că acestea sunt problemele lor, nu ale mele. Iar dacă cineva m-a tratat rău, m-a jignit și s-a purtat urât cu mine, îi voi spune că nu mai avem ce vorbi și-l voi pune la locul lui.

2. A-mi face griji în legătură cu aspectul meu

Soțul m-a invitat la o cafea. Cândva îmi făceam griji că părul e murdar și că am purtat aceeași pereche de blugi deja de 3 zile, acum nu-mi mai pasă. Principalul este să mă simt bine cu omul drag.

3. A avea slăbiciuni

Acestea nu sunt punctele mele slabe. E vorba despre dorințele mele. Citesc romane de dragoste, ascult muzică care nu este în trend, mănânc cheesecake la 3 dimineața. Pentru că anume să mă simt eu bine.

4. A purta încălțăminte incomodă

Scopul încălțărilor este să-mi facă mersul confortabil. Ar trebui să fie potrivită sezonului și mărimii mele. Și da, voi purta șosete dacă voi simți că mă rod pantofii. Picioarele mele sunt mai importante decât orice traumă psihologică pe care aș putea să o provoc asupra simțului estetic al cuiva.

5. A mă scuza pentru că este casa murdară

Dacă azi nu am chef să fac curat, de ce trebuie să mă simt obligată să o fac? Nu am chef și nu o fac. De ce ar trebui să le pese altora de curățenia din casa mea?

6. A aduna o mulțime de prieteni

Nu vreau să adun prieteni care nu se pot suporta unul pe celălalt, care vor sta supărați fiecare în colțul lor toată seara, iar mie îmi vor strica sărbătoarea.

7. A aduna lucruri de care nu am nevoie

Am șters din viața mea expresia: „Poate voi avea nevoie”. Dacă în acest moment nu sunt sigură că am nevoie de acest obiect, el imediat este aruncat.

8. A mai fi mereu optimistă 

Nu în fiecare persoană este ceva bun. Există oameni nepotriviți și eu nu vreau să pierd timp prețios pentru a păstra asemenea oameni în viața mea. Sunt prea bătrână pentru asta și sunt fericită că am reușit să realizez acest lucru înainte ca să-mi sune ceasul de veci, iar pe piatra mea să scrie: ,, Aici zace persoana X, care nu și-a trăit viața așa cum ar fi vrut și a murit nefericită”. Eu azi sunt fericită pur și simplu!