Poate că Dumnezeu va dori să cunoști multe persoane nepotrivite înainte de a cunoaște persoana potrivită, pentru că, atunci când o vei cunoaște în sfârșit, să știi să fii recunoscător.

Poate că ai trăit lîngă un om foarte mult timp. Ați împărțit același pat, aceeleași cerșafuri și v-ați împărtășit secretele și dorințele pentru viitor. Ați luat împreună micul dejun și vă spuneați unui altuia planurile pe care le  aveați pentru acea zi. În mintea ta  îți imaginai ziua cea mare în care tu vei fi mireasă și el mire. Nici pentru o clipă nu te-ai gândit că totul se poate termina și tu să rămâi cu amintiri și dezamăgiri. Orice relație, fie ea de lungă durată sau nu, dacă în ea s-a depus suflet lasă în urmă lacrimi, nopți nedormite, regrete.

Apoi te-ai îmbărbatat pe tine însăți. Ai încercat să o iei de la început, să te reîndrăgostești. Ți-ai spus că nu e corect să compari și nu toți oamenii sunt la fel. Mai sunt din aceștia care nu pot mima iubirea, care nu urmăresc scopuri și îți vor răspunde cu reciprocitate. Dar, ai dat-o în bară și de data aceasta. Ai mai pus un panasament pe suflet, doar că nu ai mai dorit să iubești, nu mai doreai să suferi, să te pierzi. Nu ai vrut iarăși să fii doborâtă la pământ, îți era frică să nu rămâi goală pe interior. Totuși ai rămas cu speranța că într-o zi va fi altfel.

Fiecare om nepotrivit din viața ta te va învăța câte ceva. Îți vor lăsa amintiri frumoase, chiar și cei mai nemernici oameni lasă amintiri. Fiindcă e imposibil ca într-o relație să trăiești doar coșmaruri. Îți vor da experiențe de viață și în viitor nu vei mai repeta greșelile. Toți oamenii nepotriviți au scopul lor în viața ta. După o relație cu nepotriviții vei putea face deosebire dintre sentimentele mimate și cele adevărate, vei respecta pe cei care sunt sinceri, te ve strădui să nu dezamăgești pe omul care vrea să fie lângă tine, care te-a acceptat și vrea să te facă fericită.

Poate că Dumnezeu va dori să cunoști multe persoane nepotrivite înainte de a cunoaște persoana potrivită, pentru că, atunci când o vei cunoaște în sfârșit, să știi să fii recunoscător. – Gabriel Garcia Marquez