Poartă-ţi femeia de lângă tine cum ţi-ai purta sufletul, nu chiloţii

Câte femei are un bărbat la viaţa lui? 2, 3, 10?

Pe câte le ascultă, pe câte le înţelege şi mai mult decât atât: pe câte le lasă să treacă dincolo, în suflet, să umple golul lăsat de cea dinainte sau să adauge un val nou de prospeţime.

Un bărbat, oare câte momente le trăieşte lângă o femeie şi câte pur şi simplu le trece între două fumuri de ţigară şi o haină aruncată pe marginea patului? Răspund: suficiente pe de o parte şi suficiente pe cealaltă.

La un început simplu, un bărbat poate oferi unei femei putere, dragoste, încredere, câteva lucruri materiale, un zâmbet seducător şi un suflet pe jumătate dezgolit. O femeie vrea de la un bărbat mai mult decât atât. Pentru că pe celelalte deja le are. Ea e plină de încredere, de respect, e frumoasă şi mai şi vine dintr-o familie înstărită. O femeie aşteaptă să-i fie cucerită lumea de poveşti cu prinţese şi orgoliu feminin. Să-i dea pur şi simplu cineva această lume peste cap. Să-i arate cât de imens e cerul şi cât de imense sunt visele ei. Să-i înţeleagă visele. Iar asta o poţi face nu pe o margine de pat, ci pe o margine de suflet.

În astfel de momente, unii bărbaţi fug, iar alţi bărbaţi ies din cameră să-şi pună toate gândurile într-o scrumieră. Doar că după ce fumează şi revin în cameră, tot pe femeia iubită vor să o vadă. Atunci, puşi în dilemă, bărbaţii ascultă, ba mai şi dau întrebări. Cu condiţia ca femeia de lângă să fie cu adevărat cea iubită şi el cu adevărat să nu-şi amintească de marginea patului.

Bărbaţii trebuie să fie puternici. Încrezuţi şi în stare să perceapă o femeie de la talpa piciorului până la buzele de culoare roşie. Să perceapă şi să sărute. Să cuprindă când trebuie şi să lase în linişte când e necesar. Să uite uneori de gândul că banii ar putea rezolva totul. Să transforme banii în cuvinte şi cuvintele în susţinere. Să nu ţină o femeie în palme, ci în braţe.

Nu, nu obligatoriu în perne cu puf, ci în siguranţa unei zile de mâine, la fel de frumoasă. Să o ştie cuminte şi nebună, rebelă şi tăcută, doamnă şi amantă, frumoasă şi foarte frumoasă, dar întotdeauna a lui. Exact ca şi sufletul!

Poartă-ţi femeia de lângă tine cum ţi-ai purta sufletul. Poart-o în braţe, pe buzele tale şi pe umărul tău. Poart-o mândră şi fericită. Unică, frumoasă şi a ta. Ridic-o în aer, cât mai sus spre fericire şi las-o să-ţi spună bucăţi din sufletul ei.

Poartă femeia de lângă tine cu dragoste şi din dragoste să-i asculţi tăcerea. Uneori oferă-i linişte, alteori frică şi de fiecare dată fii liniştea şi frica ei, ca să poţi să aduci pe prima şi să alungi pe cealaltă. Poartă-ţi femeia de lângă tine cum ţi-ai purta sufletul.

Şi atunci când îi vei simţi mâna ei pe umărul tău, să te întrebi: mulţi oameni sunt în viaţa ta, care ar vorbi cu tine despre tine?