Poartă-te cu o fată ca și cu un copil. Iubește-o mult, depune efort pentru ea, controleaz-o, învaț-o. Ea se va împotrivi uneori, nu te va înțelege, se va enerva, dar dacă îți va reuși, vei crește o adevărată femeie

De ce spunem că prima relație contează mult pentru o femeie? Sau fată, dacă e să fim mai corecți. De ce primul bărbat din viața unei femei îi poate da motive să fie fericită pentru mulți ani înainte sau invers, motive să sufere? Chiar dacă nu va mai fi cu el. De ce primul bărbat poate rămâne demonul sau îngerul ei pentru totdeauna? Poți să fii cel mai naiv om din lume, dar oricum vei ști că prima relație și primul adevărat om rămâne. Bun, rău, cu amintiri mai frumoase sau mai triste, dar rămâne. Mulți bărbați când încep să aibă o relație cu o fată, nu femeie, vor ca ea să fie din start gata de această relație. Să poată fi amantă, prieten, gospodină chiar, doamnă și om de suflet. Lor pur și simplu le scapă cel mai important lucru. Ea nu a avut pe nimeni înaintea lui. Ea nu știe cum să fie în relația dată. Asta nu înseamnă că trebuie să învețe se fie femeie și apoi să fie cu cineva. Unele lucruri doar în practică le înveți și doar lângă cineva. Respectiv fetele lângă bărbați iar bărbații lângă femei. Unele lucruri pur și simplu se uită a fi înțelese.

Fiecare bărbat într-o relație cu o fată are din start dispoziția să recomande, să fie el cel care dirijează lucrurile. Asta e bine, dacă știe cum să facă asta. Dacă va suna ca reproș sau sfat. Dacă va impune sau va recomanda. Dacă va iubi sau va învăța cum să iubească. Unele fete atunci când devin femei de asta și sunt reci sau dure. Au dat peste un nemernic în viața lor care nu a făcut altceva decât să le facă să sufere, să iubească nesănătos și să asculte cu o dependență fatală. Altele din contra, vor fi înțelepte, vor ști să prețuiască omul de alături, vor ști să ceară dar și să ofere. Și asta pentru că primul bărbat sau un anumit bărbat le-a învățat anumite lucruri corecte. Excepție fac fetele care au suferit și au învățat lecția. În mare parte însă felul în care tratezi fata de alături se răsfrânge peste toată viața ei. Un bărbat ce vrea de la o fată de genul? Să îl asculte, să îl satisfacă, să îl prețuiască. El doar e mai puternic, cu mai multă experiență, cu mai multă practică. El uită să dea un exemplu. Să o ia într-o zi de mână și să îi spună că bărbat nu înseamnă neapărat să ai doar poftă de sex și de mâncare și atât. Iar bărbat alături de o femeie nu înseamnă să le demonstrezi pe ambele deodată. El îi va aranja cuvintele sugestiv și singur va fi un exemplu. El o va susține, va ști că ea e la început, are ambiții, vise, experiențe de trăit. Dacă va fi să fie și ultimul, va fi. Dar nu îi va limita lumea încă de pe la șaptsprezece ani.

Așa că poartă-te cu fata ta ca și cu un copil. Nu, nu să o alinți. Nici să-i arăți cu degetul. Fii bun și ajut-o să pășească cu dreptul într-o lume rece, uneori fără emoții, cu bărbați gata să mai pună mâna pe o bucată de carne fragedă dar și cu bărbați care merită toată dragostea ei. Fii prezent lângă ea. Învaț-o lucruri corecte dar nu-i fi profesor. Învaț-o din experiențe. Iubește-o mult, pentru că cel mai probabil iubirea ta va fi un etalon pentru mult timp înainte. Fă efortul să rămâi alături când e mofturoasă uneori sau se alintă sau are capricii. Ea e fată, nu femeie. Până la femeie mai e timp și o parte din timp îl va petrece alături de tine. Dacă îți va reuși, vei crește o femei e adevărată. Dacă va rămâne alături de tine o viață, cu siguranță veți fi ambii fericiți. Dacă nu, cel puțin vei ști că undeva acolo ea îți mulțumește pentru că ceva timp în urmă ai fost primul bărbat. Primul bărbat adevărat.

Poartă-te cu o fată ca și cu un copil. Iubește-o mult, depune efort pentru ea, controleaz-o, învaț-o. Ea se va împotrivi uneori, nu te va înțelege, se va enerva, dar dacă îți va reuși, vei crește o adevărată femeie.