Pleacă la timp!

Apreciază-ți viața mai mult decât ți-o apreciază alții. Pleacă la timp! Nu lăsa pe corpul vieții tale cicatrici adânci și nu-ți infecta sufletul cu virusul vinovăției.

Pleacă la timp –  acasă, chiar dacă nu te așteaptă nimeni; de la o petrecere incendiară. Renunță la legături irelevante și obiceiuri proaste, la depresie și gânduri sumbre, la amintiri dureroase ale relațiilor din trecut, la oameni care te distrug sau la partenerul care te rănește.

„Oferă-i sau oferă-ți șansa de a întâlni pe cel cu care va fi mai bine, mai confortabil, mai liniștit și în forma de care are nevoie fiecare dintre voi. Dacă nu vă puteți oferi asta dintr-un motiv sau altul, nu vă privați de încercarea de a găsi aceste lucruri în alte relații.”

Nu fi lacom, nu-l împiedica pe celălalt să fie fericit așa cum înțelege, și nu-ți refuza nici ție acest drept. Pentru că fiecare din noi se află într-un anumit punct al evoluției sale, se mișcă într-un anumit ritm, emite o anumită frecvență, vibrează pe un anumit val și primește propria experiență.

Dacă ești în rezonanță cu cineva – v-ați găsit unul pe celălalt și vă unduiți perfect în dansul vostru. Dacă sunteți în disonanță – obții experiența necesară, semnezi în dreptul ei și… pleacă la timp. Nu pune în mișcare acel mecanism care-ți va apăsa jugul greu, atunci când vei fi forțat să iei această decizie într-un moment mai puțin convenabil pentru tine și când va trebui să suporți criticile venite din partea societății.

Pleacă la timp și nu arde imaginile de pe țesătura fragilă a destinului tău. Și nu atenta la destinul altcuiva.

Pleacă la timp dacă cineva plasează viața lui mai presus decât a ta. Răspunde pentru viața ta și abia, mai apoi, pentru a altcuiva. Nimeni nu s-a născut pentru a fi jertfit pe altarul vieții. Viața este oferită omului pentru ca el să tindă să-și jertfească cele mai mari daruri: viața și capacitatea de a iubi!

Nu este dificil să te pierzi, nu este dificil să te dizolvi în sufletul celuilalt. Nu este dificil nici să ceri asta. Dificil este să te regăsești. Doar noi putem identifica și preveni felul în care alți oameni ne folosesc. Dacă te sacrifici în zadar, vei obține doar energie irosită fără nici un rost.

„Orice relație este fructuoasă atunci când acesta are parte de schimb, de reciprocitate și dăruire. Este un dans în doi. Dar dacă începeți să vă călcați picioarele până la sânge, trebuie să te oprești din dans, să-ți vindeci rănile, să începi unul nou, probabil, cu un alt partener. Astfel, învață să pleci din oricare tip de relație: de dragoste, prietenie, afaceri… Vei ști mereu acel moment. Ai încredere în tine, nu te lăsa convins, nu te minți și nu minți pe alții.

Nu există oameni răi, indiferent cât de mult am vrea să argumentăm acest lucru. Există doar oameni diferiți de noi. Iar Dumnezeu nu are alte mâini, în afară de ale noastre, și o altă responsabilitate decât cea pe care o ai doar tu față de tine.

Tot ce apare în viața noastră, nu se întâmplă doar cu permisiunea Celui de sus, ci și cu a noastră. Noi permitem vieții să fie așa cum este. Noi am renunțat în tot acest timp la schimbări și acțiune. Noi am rupt acea pârghie și ne-am lovit cu putere, iar acum ne zbatem în convulsii puternice. Noi permitem culorilor gri să ne domine viața, ne-am permis să avem frică de toate și să fim străini în propria viață.

Privește în jur, poate a venit timpul să renunți la toate astea. Este incredibil de dificil să renunți la tot ce te-a schimbat și să pleci. Este greu să pleci, dar este necesar să o faci la timp. Găsește toată forța interioară și pleacă acum.

Renunță la timp la iluzii obsesive și frici impuse, dar continuă să depui efort, continuă să lupți și să încerci. Nu-ți fie frică să greșești, pentru că asta înseamnă că ai încercat. Nu avea frică de reacția altor oameni, oricum nu vei fi capabili să-i mulțumești 100%, iar dacă nici nu vrei să-i mulțumești, atunci frica nu are nici un rost.

Mereu înțelegem când nu avem ceea ce am fi vrut; când nu primim ceea ce am așteptat, dar – nu ne gândim niciodate de ce ne-am lipsit atunci când ne-au fost refuzate lucrurile dorite. Adevărul este simplu – totul vine la timpul său, chiar și miracolele.

Din acest motiv, pleacă la timp, nu te mai reține. Dacă te reții, scenariul vieții se rescrie și pentru alți oameni…

Sursa :