Permite-ți să FII! Câteva lucruri care te vor face să trăiești cu adevărat

În acest articol împărtășim câteva sugestii, care v-ar putea ajuta să gustați, cu adevărat, din frumusețea autentică a vieții!

Fiecare dintre noi vede fericirea în propria sa manieră. Cel puțin din aceset motiv, tentativa de a da sfaturi care ar pretinde să funcționeze în viețile tuturor urmăritorilor noștri, ar părea, cel puțin, amuzantă. Nu suntem aici pentru a impune viziuni stereotipice, ci pentru a învăța împreună, cum ne putem îmbunătăți viața.

În acest sens, propunem câteva sugestii, verificate pe cale de experiență, care v-ar putea ajuta să savurați viața din plin!

Suntem valoroși indiferent de succesele și insuccesele noastre

Această idee pătrunde în fiecare articol de-al nostru asemenea unui fir roșu. Asta se întâmplă, pentru că intenționăm să vă convingem că sunteți importanți, că personalitățile voastre contează și că tot ce faceți e plin de semnificație universală.

Adevărul este că suntem obișnuiți să ne măsurăm valoarea în dependență de notele pe care le primim la școală, de salariul pe care îl primim la muncă și de gradul de apreciere a oamenilor pe care îl primim în societate. Dar punându-ne realizările și stima de sine pe același cântar, riscăm să cădem pradă urii de sine ori de câte ori interlocutorul nostru nu e suficient de bine dispus, ca să ne hrănească ego-ul cu vorbe de apreciere.

Firește că succesele și insuccesele sunt instrumentele de bază ale autocunoașterii, care descoperă animalul social din noi. Totuși, rămânând martori cumpătați ale acestor realizări, fără a le preamări esența, manifestăm curaj, inteligență și caracter admirabil.

Devenim armonioși, descoperindu-ne Simțul Sinelui

Viața e o făptură imprevizibilă, care ne aruncă constant dintr-o extremă în alta. Niciodată nu putem avea încredere până la urmă în perioadele de consonanță a lucrurilor, pentru că totul se poate prăbuși în următoarea clipă. Cu toate acestea, există un ceva pe care încă-l mai putem controla. E vorba de propria noastră lume lăuntrică!

Facem asta, descoperindu-ne așa-numitul simț al sinelui. Prin asta avem în vedere cunoașterea propriilor limite, propriilor viziuni, atitudini, experiențe și aspirații. Autocuoscându-ne, nu mai permitem nimănui să ne spună cine suntem. Mai mult de atât, știm când să spunem Da și când – Nu.

Această conexiune profundă cu propriul eu este ceea ce ne permite să evităm stuațiile și oamenii toxici, rămânând suverani nouă înșine.

Existăm comunicând!

Nu vă grăbiți să vă revoltați. Când scriem comunicare, avem în vedere formarea unor legături sociale confortabile, nu invadarea spațiului vostru psihologic prin achiziționarea cultului comunicării.

Și aici sunt importante limitele psihologice. Când simțiți că aveți nevoie să vă izolați de viața din jurul vostru, pentru a vă reabilita calmul lăuntric, faceți-o! Dar când relația cu voi înșivă permite interacțiunea cu alții, nu ezitați să vă combateți modestia și să inițiați noi cunoștințe.

Mai ales că sute de cercetări din domeniul sociologiei au demonstrat efectul vindecător al acesteia asupra sănătății noastre psiho-emoționale.

Daniela M.