fb

Pentru cei care cred că nimic nu mai are rost sau lucruri despre care voi râde peste 5 ani

Dacă îți este greu, iar lumea ta ți se prăbușește, citește acest articol până la capăt.

În viață nu se întâmplă doar lucruri pozitive. Dacă încerci să realizezi ceva semnificativ, vei cădea în mod inevitabil în impas.

În primul rând, orice nu ai face, simți o mare încărcătură emoțională. La început observi doar lucrurile pozitive, iar cele negative se află mult prea departe. Dar dacă mergi mai departe, așteptările înalte nu coincid neapărat cu realitatea. Vei fi foarte dezamăgit. Iar majoritatea oamenilor nu trec mai departe de această încercare.

Ce se întâmplă după? Viața te pune la încercări, iar lucrurile devin din ce în ce mai rele și mai grele. La această oprire coboară 80% dintre oamenii rămași în competiție.

Viața ne testează pentru duritate

Apoi vine etapa cea mai teribilă – lipsa progresului. Dacă în primele etape progresul era evident, acum aceleași acțiuni te mențin la același nivel. Viața ne testează răbdarea.

Atunci când lecțiile sunt înțelese, când este aleasă calea cea corectă, în sfârșit se începe creșterea. Este o fericire incomparabilă. Ascensiunea poate fi rapidă sau poate fi amânată pentru mai mulți ani. Depinde de cât de repede te poți schimba, trage concluzii, recunoaște greșelile și învăța lecțiile. După cum îți poți da seama, până la sfârșit rezistă doar câțiva. Și asta e bine.

Impasul – filtrul social

Acestea  sunt problemele și necazurile apărute în calea celor care au ales să nu rămână mediocri. Este ciocnirea imaginii nepotrivite despre lume cu realitatea. Anume ea este cauza decalajelor puternice în realizările umane.

Ce este nepotrivirea?

Nepotrivirea înseamnă lipsa legăturii dintre percepția ta asupra lumii și realitatea. Iar o problemă neașteptată și succesul neașteptat – sunt două lucruri nepotrivite. Crezi că banii vor veni repede, dar ei întârzie șase luni. Crezi că imediat după ce îți vei deschide un site pentru afacerea ta, vor cădea din cer o grămadă de apeluri telefonice. Lucrurile nu stau deloc așa. Iar asta înseamnă că în toate aceste probleme părerea ta este una inadecvată.

Ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici

Ce este de făcut?

În primul rând, trebuie să înțelegi, că atunci când te afli într-o situație dificilă, lumea te-a pedepsit pentru că nu ai gândit adecvat. Nu ai prevăzut și ai făcut sau permis ceva care te-a adus în punctul în care te afli. De fapt, nimeni în afară de tine nu este vinovat. Deși este foarte dificil de recunoscut, trebuie să o faci, pentru că în caz contrar situația se va înrăutăți. Cere ajutor. Cere sfaturi. Asigură-te că vorbești cu persoane care s-au aflat și ele în situații dificile. Ele te vor înțelege și vor ști perfect ce este de făcut.

Nu este nevoie să te învinovățești

Niciodată nu te-ai fi aflat aici dacă nu ai fi făcut nimic. Ai ales calea spre succes și impasul este un moment obligatoriu, dar un mod foarte stresant de a te îndrepta spre scop. Comportamentul în situații dificile arată o logică diferită față de comportamentul în situații normale. Iar în continuare vom vorbi despre asta.

Vii și morți

În corpul nostru sunt celule sănătoase și bolnave, care se alimentează cu energia celor sănătoase. Exact același lucru există și în cazul tău. Există unele zone care îți îmbunătățesc viața și există acele zone care duc spre moarte.

Dacă realizezi că ai început căderea, este necesar să tai sursa care îți accelerează căzătura. Nu trebuie să tai totul. Ceea ce funcționează trebuie să primească mai multă atenție și mai multe resurse, iar ce nu trebuie să fie respins.

Elimină lucrurile care îți fură energia

Cel mai important acum este starea ta normală. Energia ta se concentrează pe acțiunile care schimbă lucrurile în bine. Dacă există lucruri care îți fură energia și starea, înseamnă că nu acționezi adecvat.

Ignoră toate lucrurile care nu îți aduc beneficii sau care îți creează o stare negativă. Nu ignora ajutorul; mulțumește pentru susținerea pe care o ai; susține-i pe ceilalți. Adună o echipă. Orice problemă este mai ușor de rezolvat împreună. Împărțiți responsabilitățile, bucurați-vă de victorii și rezolvați dificultățile împreună.

Vei râde peste 5 ani

Cât de greu nu mi-ar fi fost. Câte lucruri nu mi s-ar fi întâmplat, eu am știut mereu că voi ieși din ele. Indiferent de situația în care te afli acum și indiferent de cât de greu îți este, peste 5 ani te vei uita înapoi și vei zâmbi. Atunci vei ști cum ai reușit ca să ajungi acolo unde te vei afla.

Vei zâmbi, vei ști că ai reușit. Și vei ști că peste alți cinci ani, vei zâmbi din nou.

Articol tradus de pe: lamp.im