Pedeapsa prin tăcere într-o relație este un semn evident al manipulării: cum să-i faci față

Atunci când taci și nu vorbești, prin acest „truc” psihologic pedepsești persoana dragă. În acest fel încerci să o forțezi să facă ceea ce dorești tu. În acest fel, tu forțezi, controlezi și gestionezi cu tot ceea ce face partenerul tău.

Oamenii sunt construiți astfel încât mereu au nevoie de aprobare, acceptare. Atunci când sunt lipsiți de aceasta, simt frică și confuzie. Se simt nesiguri și sensibili. Atunci când taci și refuzi să vorbești, te închizi în sine față de toți acești oameni și îi ții departe.

Te comporți ca și cum ei ar fi invizibili. Ei ar încerca să-ți vorbească, dar tu îi ignori. Crezi că, dacă te comporți astfel, ei vor înțelege ce anume te-a supărat și ce te face nefericită. Crezi că tăcerea ta și privarea de dragoste este o pedeapsă pentru ei.

Dar ceea ce tu iei de la ei nu este deloc dragostea, pentru că dragostea este necondiționată. Ceea ce iei de la ei este aprobarea, acceptarea. Pentru oameni aceste lucruri sunt foarte importante, așa că tu acum preiei controlul asupra oamenilor.

Vrei să impui propriile reguli

Deși poate părea că funcționează, tăcerea este doar un truc. Această tăcere va lăsa amprente asupra sufletului unei persoane, iar răul se va întoarce la tine ca un bumerang. În timp ce partenerul tău se luptă să te mulțumească și-și cere iertare ca să-i vorbești din nou, oricum îl doare.

Până la urmă, într-o zi va obosi de toate și va pune capăt unei astfel de relații. Ceea ce crezi că funcționează în acest moment poate duce la ceea de ce te temi că se poate întâmpla în viitor. Dacă te vei pune în pielea partenerului tău, ce crezi că vei simți?

Te vei simți singură? Te vei simți abandonată? Oare te vei confrunta cu anxietatea și frica? Dacă crezi că vei simți toate acestea, să știi că și pentru cel pe care îl pedepsești este greu. Nu trebuie să pui toate responsabilitățile doar pe umerii lui.

Aceasta nu este doar o ignorare, este un control asupra persoanei! Nu-ți pedepsi partenerul în așa mod. Când înveți cu adevărat să te iubești, ceilalți vor înceta să mai folosească tăcerea ca pedeapsă, pentru că nu va mai funcționa.

Este foarte simplu: trebuie să ne iubim pe noi înșine!