Pe un bărbat cu nimic nu îl oprești. Nici cu copii, nici cu frumusețe, nici cu șantaj emoțional sau insterii de prost gust. Bărbatul rămâne alături de femeia cu care vrea să trăiască

Dacă ești femeie frumoasă și crezi că frumusețea ta va convinge un bărbat să rămână cu tine, te înșeli. Dacă din disperare te gândești să-i faci un copil ca să-l forțezi să fie aproape, slabe șanse că va rămâne aproape. Cel puțin, nu din proprie dorință. Dacă în fiecare seară pornești pe bandă cu isteria și ți se pare că asta îl va determina să închidă ușa înainte să treacă pragul, nu ai calculat corect. Dincolo de bărbați influențați, dincolo de bărbați slabi și fără caracter, cei care se respectă pe ei și iubesc omul de alături vor pleca de îndată ce ea va începe să joace cu trucuri ieftine. Pentru că lui nu-i arde a juca, dar a iubi. A iubi o femeie corectă, devotată și sinceră.

Nu oprești un bărbat altfel decât cu sinceritatea. Nu păstrezi un bărbat altfel decât cu dragostea adevărată. Restul lucrurilor se potrivesc în timp și în doi. Dar dacă un bărbat simte la femeia lui mai mult fals decât dragoste, el pleacă. Stă o noapte, două, mai multe și apoi pleacă. Pentru că bărbații pot iubi total, dar vor ca dragostea asta totală să fie și reciprocă. Să știe că atunci când se trezesc dimineața să vrea să vadă omul de alături, să-i sărute fața de bună dimineața și să bea cu ea o cafea. Altfel nu merge. Altfel femeia asta are un nume potrivit partidelor de ocazie. Femeia care știe că el nu o iubește, dar cu toată disperarea vrea să-l țină aproape, fie va păstra un om cu mască, fie va fi lăsată a doua zi. Nu poți să iubești cu forța.

Pe un bărbat cu nimic nu îl oprești, dacă el nu vrea să fie oprit. De fapt, el nici nu îndrăznește să ducă lucrurile până în acel moment. La ce bun să te joci de-a iubirea dacă poți să construiești în acest timp o relație? Să o faci să zâmbească. Să-i dai motive să aibă încredere în tine. Așa se face cu iubirile adevărate și așa se poartă cu femeile pe care le iubești. În rest, poate o femeie să joace cel mai bun teatru, poate să vină cu o mie de motive…dacă el nu mai vrea să fie alături, dacă nu simte nimic, dacă nu vrea să aibă copii cu ea și nici intenția să facă o familie, el pleacă. O iubește puțin, o ascultă atent, face concluzii și pleacă. Pentru că unde nu e iubire, nu e nimic. Pentru că unde e reciprocitate, este totul.

Pe un bărbat cu nimic nu îl oprești. Nici cu copii, nici cu frumusețe, nici cu șantaj emoțional sau insterii de prost gust. Bărbatul rămâne alături de femeia cu care vrea să trăiască.