Pe femei nu trebuie să le asculți, trebuie să le simți. Ceea ce o femeie vorbește și ceea ce ea simte – sunt două lucruri complet diferite

Despre ceea ce vorbește o femeie nu trebuie să vorbești prea mult, ca bărbat. Asculți, înțelegi, apreciezi, dar niciodată nu crezi fiecare cuvânt. Pentru că femeile își potrivesc cuvintele după cum vor. Și după cum știu că trebuie în acel moment.

Nu contează cu cine vorbesc, de câte ori și unde. Ele vor tramsmite exact ceea ce își doresc. În schimb, se vor lăsa cucerite de bărbatul care va reuși să le simtă tăcerea. Sau sensul din spatele unor cuvinte. Sau sufletul cu atât de multe secrete. Atunci o femeie se va oferi în totalitate, cu emoții, trăiri și cuvinte. Doar că puțini sunt bărbații care vor vedea o femeie în goliciunea ei sufletească.

Pe femei nu trebuie să le asculți. Nu în sensul în care ai asculta pe prietena ta când vrea să vorbiți sau pe soția ta când vrea să ajungeți la o înțelegere. Nu trebuie să o asculți când te privește în față și te minte. Când îți înșiră două mii de cuvinte, jumătate goale și jumătate cu motiv. Când nu are altceva pe lângă cuvinte. Dorință. Suflet. Caracter. Când îți spune două fraze exprimate grăbit și te lasă. Când îți promite că tu ești ultimul și pleacă. Când se minte pe ea. Sau spune un adevăr găurit de interese.

Femeile sunt deștepte, ființe supreme care știu ce vor și știu cum să obțină. Cuvintele sunt doar un instrument. O cale de acces la sufletul, inima sau buzunarul cuiva. Nu, nu înseamnă că toate femeile mint. Și nu înseamnă că toate se vor a fi experți în cuvinte. Doar că și tu ca bărbat, dacă vrei să le cunoști cu adevărat, trebuie să treci dincolo de cuvinte, să simți.

Pe o femeie trebuie să o simți. Să știi deja, după mimica feței și mișcarea buzelor, când minte și când nu. Să transformi cuvintele în adevăruri, susținând, fiind aproape de omul potrivit. Simți că este omul potrivit atunci când pune cuminte capul pe umărul tău și nu-ți cere ceva după un minut.

Simți când te sărută și mai vrea să stea acolo, la colțul gurii tale. Simți când observi blândețea din cuvinte și sinceritatea unor emoții. Simți când după ani de zile blândețea și sinceritatea nu se schimbă. Simți când îți vrea binele și te motivează în fiecare zi. Simți când înainte să adoarmă își repetă ritualul de a te îmbrățișa strâns. Simți când te provoacă la discuții frumoase, nu fraze în care să-i repeți cuvintele. Când îți dă dreptate atunci când ai dreptate.

Simți când tace și o mie de emoții vorbesc în locul ei. Când tace și deja știi ce ar vrea să spună. Când vorbește și nu ai vrea să tacă. Simți, iar asta e de o mie de ori mai frumos decât să asculți.

Pe femei nu trebuie să le asculți, trebuie să le simți. Ceea ce o femeie vorbește și ceea ce ea simte – sunt două lucruri complet diferite.