Paulo Coelho: „Începeți noul an cu o pagină nouă a vieții!”

Da, e ușor să spunem că nu vom face nimic, până când universul nu ne va explica de ce toate lucrurile pe care le-am iubit și în care am crezut, s-au risipit într-o clipă. Dar această atitudine pesimistă vă poate afecta nu doar pe voi, dar și pe oamenii dragi vouă. Doar nu vreți ca familia sau prietenii voștri să sufere din cauza viziunilor voastre triste, nu-i așa?

Fiecare dintre ei încearcă să treacă de greutățile trecutului, încearcând să-și rescrie unele momente ale vieții într-o manieră mai expresivă și speră din tot sufletul că și voi veți face ceva în acest sens. Atunci, de ce stați pe loc și nu întreprindeți nimic pentru a schimba lucrurile?

Totul este efemer, iar cel mai bun lucru pe care l-am putea face este să ne supunem timpului și să lăsăm trecutul în trecut!

Toate acțiunile și condițiile vieții noastre sunt dictate de universul nostru lăuntric. De aceea, orice gen de mișcare ascendentă, în acest context, exprimă tendința noastră spre nou. Iar acel aspect nou al vieții noastre, la rândul său, denotă detașarea de amintirile trecutului și deschiderea către frumusețile impresioante ale vieții noastre actuale.

Nimeni nu știe cu siguranță care sunt regulile vieții. Din acest motiv se întâmplă să suferim, să ne dezamăgim de anumite lucruri și să pierdem totul, în ce am crezut până acum.

Încetează să-ți tot împovărezi sufletul cu scene suferinde ale trecutului și să crezi că ele ți-au marcat viața atât de mult, încât nu mai poți merge înainte. Realitatea universală nu poate fi schimbată și ea nu depinde de trăirile și convingerile tale subiective. Înțelege că totul este în mâinile tale!

De aceea, înainte de a începe un capitol nou al vieții, asigurați-vă că ați lăsat toate neplăcerile, durerile și suferința în trecut. Detașați-vă de toate convingerile, stereotipurile și speranțele, care v-au încurcat să trăiți o viață deplină până acum.

Deschideți geamurile. Dați muzica mai tare. Faceți curățenie generală nu doar în apartament, dar și în suflet. Și încetați să fiți persoana care ați fost până acum. Fiți voi înșivă și bucurață-vă de viață!

Sursa :