Paulo Coelho: „Cum să începi totul de la zero şi să-ți faci un 2019 de neuitat”

Renumitul scriitor Paulo Coelho ne învață cum să începem totul de zero.

Îți poți spune că nu vei putea face un pas înainte până nu vei cădea de tot. Mulți oameni au nevoia să vadă tot ce îi înconjoară prefăcându-se în praf pentru a acționa. O astfel de mentalitate îți aduce doar rău. Pe lângă piedicele care ți le pune ție, ea provoacă suferință și celor care te iubesc.

Cu părere de rău nimeni nu este scutit de acest mod de gândire. Părinții tăi, soția, prietenul, copiii, oricine poate ajunge captivul unei gândiri atât de pesimiste și radicale.

Toți încheie vechi capitole din viața lor, schimbă pagina și continuă fără a schimba esența. Rămân deci cu o stare morală mizeră care continuă la nesfârșit…

Oare nu știai că, dacă nu progresezi, poți rămâne stagnat, sau chiar paralizat?

Trebuie să lași totul să plece ACUM. Nu aștepta momentul forte în care vor cădea cele din urmă ruini.

Tot ce vedem noi este proiecția a ceea ce nu poate fi văzut – a inimii.

Debarasează-te de amintirile amare, uită oameni și locuri. Scapă de tot ce nu îți permite să zbori!

Nimeni nu știe regulile vieții, fiecare joacă cum poate el mai bine. Nu există un câștig sau o înfrângere finală.

Niciodată nu aștepta nimic în schimb. Nu te aștepta că eforturile tale vor fi apreciate, nu aștepta că cineva îți va descoperi genialitatea sau că iubirea ta va fi împărtășită.

Înainte de a purcede la un nou capitol, pune punctul celui anterior. Realizează cum poți să te întorci pentru a-l reciti ocazional, dar nu mai poți face modificări la ceea ce a fost tipărit.

Nu încheia capitole din mândire, frică sau nerăbdare. Toate își au timpul lor. Dar nici nu pune virgula acolo unde, evident, nu mai există continuare.

Din moment ce ai întors foaia, gândește-te bine ce vei scrie. Nu păta paginile în zadar. Nu ține morțiș la ceea ce ai fost, fii ceea ce ești!

Sursa :