fb

Patru metode de abţinere de la infidelitate recomandate de un psiholog american

Chiar și oamenii care îi condamnă pe cei ce şi-au înşelat partenerul, într-o zi pot deveni prada infidelității.

Incapacitatea de a rezista tentaţiei este o slăbiciune umană naturală, spune psihologul Mark White, dar să nu uităm că depăşirea acestei probleme este posibilă şi chiar necesară.

Astăzi, putem găsi o multitudine de articole și cărți despre auto-dezvoltare, instruire și voință de a lupta cu procrastinarea. Această literatură poate fi utilă și în cazul în care, vă gândiţi la înşelarea persoanei iubite.

Aici veți găsi sfaturi eficiente, care vă vor ajuta să luptaţi împotriva ispitei și să reduceţi riscul de a face un act necugetat:

1. Încercați să rezistaţi

Acesta este sfatul cel mai puțin plăcut, care poate părea irealizabil la prima vedere. Dar, adesea subestimăm puterea voinței noastre. Desigur, resursele sale nu sunt infinite, mai ales când suntem într-o stare de stres mental sau fizic, tentativa de a ne auto-controla devine o povară şi mai grea. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, voinţa ne este cea mai de ajutor.

2. Evitați tentația

Desigur, acest sfat pare foarte evident, de aceea şi rămâne a fi o strategie atât de ușor neglijabilă. Totuşi, trebuie să luăm în consideraţie un lucru foarte important: alcoolicii evită barurile, iar oamenii care sunt pe dietă nu merg la brutării – ei știu că o confruntare directă cu tentația, doar le va îngreuna lupta interioară.

Când este vorba de adulter, sursa de ispită este, de regulă, o singură persoană, doar dacă nu sunteți o celebritate, în mod constant înconjurată de fani. Teoretic, o singură persoană este mult mai simplu de a fi evitată, dar în practică, această persoană, se dovedește a fi un coleg, vecin sau prieten, adică, cineva care este mereu prezent în viața Dumneavoastră.

Încearcaţi să-l evitaţi, să păstrați distanța și să nu rămâneţi în doi. Nu încercaţi să vă păcăliţi cu ideea, că întâlnirile frecvente vă vor ajuta la răcirea sentimentelor. Strategia de evitare este foarte utilă, atunci când suntem sinceri cu noi înşine.

3. Fiţi conștient de consecințe pe termen lung

De multe ori, credem că, o singură dată ne putem permite să cadem în păcat. Dar, acesta este un truc al conștiinței, o modalitate de a raționaliza și a justifica slăbiciunea de moment. De fapt, psihologul George Ainslie, a demonstrat că, dacă nu rezistaţi ispitei din prima dată, a doua oară va fi mult mai greu de o depăşit.

Haideţi să trasăm din nou o paralelă cu dieta. Este puțin probabil că o să vă permiteţi o felie de tort, dacă știți că, aceasta va fi, cu siguranţă, urmată de altă felie. Aşa că, dacă evaluaţi situaţia, cu luciditate, de la bun început, puteţi evita consecinţele. Nu uitaţi niciodată de consecințele trădării: durerea pe care o veţi provoca partenerului și copiilor sau poate chiar distrugerea totală a relaţiei.

4. Vorbiţi deschis cu partenerul Dumneavoastră

Sunt deacord că această strategie este cea mai complicată, dar şi, cea mai corectă pentru relație. Nu este ușor să recunoaştem adevărul, partenerului pe care vrem să-l înşelăm. Totuşi, tăcerea oricum nu ar rămâne neobservată şi restul familiei ar înncerca să înţeleagă ce s-a întâmplat şi care e vina lor.

Bine-nţeles, că această conversație va fi dureroasă, dar există speranța că cealaltă persoană va fi recunoscătoare pentru dorința de a avea încredere în ea, înainte de a face greşeala radicală. Pentru fiecare om este natural să fie vulnerabil în faţa dorinţei. Dar încercarea de a rezista tentației este un semn că sunteţi responsabil de sine şi de relaţia Dumneavoastră.

Mark D. White – psiholog, lucreaza la Colegiul din New York – Staten Island.

Source :

psychologies