Paradoxul vieții: toate se întâmplă atunci când nici nu te aștepți

Destul de des, așteptările noastre nu se potrivesc cu ceea ce primim în realitate. Și, uneori, doare. Dar ca să nu doară mereu și ca totul să funcționeze, poți acționa diferit.

În primul rând, controlul constă în așteptare: măsurarea atenției, însumarea rezultatelor, observarea. Aici apare un paradox: dacă cel care observă se închide în sine sau se blochează, atunci evenimentele se repetă. În al doilea rând, de îndată ce încerci să măsori și să controlezi comportamentul unui fascicul de lumină prin observațiile tale, aceasta se descompune imediat și-și schimbă proprietățile. Aceasta este lumea interacțiunilor mici și la acest nivel interacționează gândurile noastre.

Mental, după cum a arătat practica, rezultatul scontat se dovedește a fi opusul. Într-adevăr, în percepția umană despre bine sau rău există două extreme. Loc pentru a treia nu mai există.

Incertitudinea

Este atunci când te afli într-o stare de incertitudine, adică și „da” și „nu” în același timp. Adică nu mai încerci să stăpânești situația și să controlezi ce se întâmplă. Este imposibil, căci la încercările de a o stăpâni, ea va opune rezistență. Acțiunea dă naștere opoziției. Prin urmare, este imposibil să impui altora propria părere, deoarece vei întâmpina rezistență și dezacord.

Starea de incertitudine arată că opinia celeilalte persoane este la fel de probabilă ca a ta. Cele două puncte extreme se schimbă cu locurile în momente, epoci și circumstanțe diferite. Prin urmare, adevărul este de neatins. Polii se schimbă odată cu ideile și credințele.

Credința în loc de speranțe și așteptări

Credința este o acțiune necondiționată. Fără speranțe și îndoieli cu privire la ce să faci. Vezi obiectivele, dar nu vezi obstacolele. Atunci aceste obstacole vor dispărea. Credința este atunci când faci un pas înainte, dar cu ochii închiși. Dacă te vei concentra asupra obstacolelor și vei justifica eșecurile tale cu ele, atunci obstacolele vor apărea iar și iar.

Sistemul se învârte în jurul ideii create în gând și există riscul căderii într-un cerc vicios. De aceea, nu trebuie să ai prea mari speranțe, prea mari așteptări, ci doar să urmezi direcția aleasă. Drumul te va duce acolo unde ai nevoie. Necesarul vine atunci când nici nu te aștepți și nici nu contezi pe nimeni și nimic. Un rezultat de succes se obține între timp.

Încrederea falsă

Ai văzut un loc liber în parcare, ai vrut să pui mașina acolo, dar imediat a fost locul ocupat. E o situație familiară, nu-i așa? Totul este despre aroganță. Degeaba. Nici o secundă nu ar trebui să treacă între intenție și acțiune. Aceasta este o grabă zadarnică. Nu există nici o speranță speranță pentru pentru un plan pe termen lung.

Ca explicație, vine haosul rezultat din această încredere falsă, iar speranțele sunt distruse. Apoi apar și obstacolele neașteptate. De la distanță, totul pare că ai făcut bine, te-ai pregătit, ai condus cu încredere și așteptările tale sunt mari, dar de fapt obții opusul. Cu cât calea este mai lungă, cu atât durează mai mult și cu atât mai puține șanse de succes. Nu spera și nu te vei înșela. Este mai bine să te afli într-o stare de incertitudine, dar să arăți încrederea în ultimul moment.

Atenție la gânduri

Controlează-ți gândurile. Treci la forma de gândire în momentele potrivite și în cel mai bun mod. A avea încredere în moment este ca și credința în noroc. Gândurile sunt lucrul cel mai important. Când gândurile nu se abat de la fapte, atunci vei obține și rezultate fenomenale.