Până te clarifici pentru cine, deja nu mai este pentru ce. Trăiește momentul, trăiește omul de azi

Să cauți dragostea adevărată e frumos. Să aștepți omul tău pereche e un lucru deosebit. Dar să cauți și să aștepți o viață e greșit. Așteptându-ți fericirea ea va trece pe lângă, fără a-ți da de înțeles că o puteai prinde de picior în orice clipă. Că dragostea pe care ai respins-o ar fi putut fi pe viață. Că omul căruia i-ai spus nu ți-ar fi fost alături pentru totdeauna.

Unele femei trăiesc ani de zile căutând un exemplu de bărbat ideal. Îl caută în băieți, în masculi trecuți de prima tinereție, prin paturi reci și străine. Apoi nu găsesc pe potrivă. Apoi se dezamăgesc. Unii bărbați se jură că nu vor avea alături decât o femeie așa cum și-o doresc ei. Apoi se culcă cu cine găsesc. Apoi se dezamăgesc. Și unii și alții nu vor ceda din pofta lor nemărginită pentru iubire. Nu vor înțelege că poftele de cele mai multe ori se cresc în timp și cu cineva. Ca și comunicarea. Ca și relațiile.

Cine va căuta să-și afle dragostea după parametri exacți și încă ideali, cel mai probabil nu va afla nimic din dragoste. Asta nu înseamnă să dai peste oricine. Asta înseamnă să nu aștepți oricât.

Pentru că până te clarifici pentru cine, deja nu mai este pentru ce. Ajungi pe la 30 de ani cu regrete, ele se pun ca o amprentă pe felul în care percepi dragostea și restul nu este decât o amăgire că totul va fi bine. Dar nu este neapărat ca oamenii să fie ideali. Asta e cea mai mare amăgire a celor care-și doresc suflete pereche.

În dragoste, jumătatea devine cu adevărat jumătate după ani de zile. În tot acest timp, vă completați, vă ascultați, vă potriviți unul după celălalt și vă modelați așteptările. Firește, iubind. Trăind fericit alături de omul drag. Susținând. Însă fără să alegi în șir, să potrivești perfect dorințele tale cu așteprările și felul lui de a fi. Oamenii care iubesc cu adevărat se schimbă, și nu pentru că le-o ceri, dar pentru că vor dori, la fel ca și tine, o relație frumoasă.

Tu, iubind cu adevărat, îți vei schimba felul de a înțelege bărbatul de alături. Dar pentru asta nu trebuie bărbați mai mulți, ci timp mai mult. Alături de el vei construi, vei crea o familie, vei lupta pentru ea, vei trece prin rele și bune, vei găsi mereu motive, vei susține și până la urmă vei fi mândră de ceea ce ei obținut. De ceea ce ați obținut. Atunci vei ști că ai avut pentru ce, omul drag cu o mână ținându-te pe tine tandru și cu alta pe doi copii frumoși. Veți avea o casă a voastră, o lume a voastră, o iubire a voastră. Și vei ști că bine ai făcut că nu ți-ai urmat gândul de a căuta o viață pe cineva. Pentru că acel cineva va fi demult lângă tine.

Până te clarifici pentru cine, deja nu mai este pentru ce. Trăiește momentul, trăiește omul de azi.