Până la căsătorie trebuie să afli un detaliu important despre bărbatul iubit

Căsătoria este doar o etapă din viața voastră de cuplu. Una importantă, firește, dar nimic mai mult. Mai important este ce se întâmplă după aceasta, atunci când, pas cu pas, ochelarii roz vor fi îndepărtați de pe ochi și realitatea te va suprinde.

Pentru a avea o căsnicie fericită, sau cel puțin pentru a păși cu dreptul în această lume nouă, încearcă să descoperi un detaliu important despre partener. Iubirea, afecțiunea, amintirile plăcute, valorile comune, toate pot fi anulate din acest motiv.

Încearcă să afli cum gestionează partenerul momentele de furie. Acele momente aproape incontrolabile, când iubirea este înlocuită că egoismul, cu un comportament extrem de urât. Se va înfuria atât de mult, încât să uite de iubirea dintre voi?

Lipsa de control a furiei este sinonimă cu o căsnicie eșuată. Imginează-ți că totul este în regulă, când brusc omul de alături îți răspunde agresiv, deranjat de un gest banal, de o expresie, de un anumit comportament. La prima experiență de acest gen vei fi șocată.

Din acest motiv vei încerca să uiți rapid momentul, mai ales că și el își va cere scuze. Totul pare să fie în regulă, până la următoarea explozie de emoții negative. Apoi va urma a treia ieși, a patra și lista va continua. Va fi tot mai des, tot mai insuportabil.

Dacă nu vei reacționa prompt, nu vei mai schimba nimic după asta. Este foarte important să stabilești limite, una dintre ele fiind și comportamentul partenerului. Din păcate, este foarte posibil să nu poți reuși nimic, pentru că este greu să schimbi un om.

Trecutul dubios

Ai aflat întâmplător de la prieteni comuni că acest om a fost agresiv cu fostele lui. Că acesta a fost motivul pentru care s-a despărțit de fiecare. Firește, cu tine este drăguț, îți spune că s-a schimbat. Tu îl crezi, pentru că îl iubești prea mult.

Diferența o va face experiența. Teoria va fi anulată de practică, acolo unde este foarte complicat pentru un personaj agresiv să se oprească. Vine o zi când vă certați din nimic, pare să fie o banală ceartă, care poate fi stinsă cu ajutorul unei îmbrățișări.

Reacția lui însă este complet ieșită din comun. Poate să-ți adreseze cuvinte urâte, poate arunca cu obiecte prin cameră, o poate face pe victima, preferând după să tacă zile întregi. Apoi iar devine furios, acuzându-te de toate relele din lume.

Vei spune că așa este firea umană, să mai și greșească. Dar ce faci atunci când acest comportament este constant? Când omul de lângă tine este instabil emoțional, imatur prin comportamentul său, lipsit de empatie și înțelepciune.

Ce faci când o călătorie frumoasă se transformă în crize de nervi, în reacții furioase, doar pentru că nu ai strâns ceva după tine, sau că te-ai îmbrăcat așa cum vrei tu și nu cum vrea el? Iată adevărul: aceste crize nu se vor termina niciodată.

Este foarte greu să schimbi un om, mai ales după ce te căsătorești cu el, când din deprindere nu poți să pleci atât de ușor. Iată de ce, înainte de a face acest pas important, ai grijă să înțelegi ce fel de om ai alături de tine. Cum își controlează furia.

© De Vorbă cu Tine