„Până la capăt” merg doar cei puternici

Nu toate relațiile reușesc, nu toți oamenii au calitățile necasare pentru o relație stabilă și de lungă durată. Dar fiecăruie îi stă în putere să se schimbe și să adopte un comportament demn de un om puternic și adevărat.

Toți oamenii vor să aibă lângă ei oameni potriviți, vor să fie înțeleși și să împartă bune și rele cu omul iubit până la sfîrșitul vieții. Toți vor ca relația  lor de iubire să fie un model pentru ceilalți, să fie sinceră și plină de iubire. Doar că puțini știu că într-o relație de iubire vin zile când inimioarele și floricelele dispar, fiind înlocuite cu alte lucruri, cu probleme și neajunsuri.

O relație nu vine la pachet cu fericirea și nimeni nu ți-a promis că relația voastră nu va fi pusă la încercare, nimeni nu ți-a oferit certitudinea că nu se vor vor apărea greutăți și motive de supărare, care te vor pune pe gânduri sau te vor face să cedezi.

Cuplurile care sunt invidiate și sunt luate drept model ascund în ochii lumii multe lacrimi, încercări, dileme și cedări. Acei doi oameni au fost curajoși, au luptat pentru ei și au știut că doar puterea răbdării, a înțelegerii și iubirii sincere vor împiedica prăbușirea relației lor.

Ei nu au cedat, nu au plecat prin ușa din spate atunci când unul din ei s-a îmbolnăvit grav, când au rămas fără bani, când au adăugat kilograme sau au fost duși de val, nu au făcut față și au dezamăgit, au rănit sau nu au știut mereu să asculte, să citească printre cuvinte.

Sunt motive naive și infantile din cauza cărora multe relații se destramă. Pentru că majoritatea vor să fie fericiți, dar nu contribuie la fericirea lor. Vor doar momente cu soare și o iau la fugă atunci când lucrurile se agravează, când iau o altă cale.

Dorința de a li se da totul ușor, de  a avea pe cineva fără ca să li se testeze iubirea, fedilitatea și demintatea îi  conduce spre alegeri greșite după care vor obține numai regrete.

„Până la capăt” merg doar cei puternici. Nunțile de aur le sărbătoresc doar cei care au fost puternici, care au așteptat omul iubit când a fost plecat. Ei au iertat defectele celui iubit și le-au transformat în perfecțiune. Nu au lăsat greutățile doar pe umărul unuia. Au știut să-și ceară iertare și au crezut în ei. Nu s-au lăsat influențați de lume.

Ei nu s-au lăsat manipulați și au trăit viața lor așa cum și-au imaginat-o ei din ziua în care s-au întâlnit. Pentru cei puternici totul are o cale de ieșire, iar după fiecare problemă se iubesc mult mai mult, cred în unul altul și știu că în doi vor depăși orice neînțelegere, orice problemă.