Osho despre filosofia fericirii în dragoste: „muşchiul” iubirii trebuie antrenat și el!

„Nu uita de iubire şi importanţa ei în viaţa ta.

Atunci când vrem să ne menţinem corpul într-o stare bună, mergem la sală. Dar şi energia dragostei trebuie antrenată.

Începe să sesizezi dragostea din ce în ce mai mult. Inima ta este într-un somn adânc, nu uita să o trezeşti. Şi când se va trezi, vei deveni uimitor de fericit. Fericirea – este serviciul dragostei; nimic altceva nu se compară cu efectul ei.

Nimeni nu ne-a învăţat ce e şi cu ce se mănâncă această dragoste. În schimb am fost învăţaţi ce-i aia ură, apoi ne-au învăţat să ne apărăm şi să luptăm. Suntem obişnuiţi cu gândul că toţi ne vor răul, că toţi ne sunt duşmani şi trebuie să opunem rezistenţă.

Dar dacă vei lupta vei suferi înfrângere; cel mai bun mod de a te apăra e să ataci tu. Din acest motiv, iubirea a trecut pe al doilea loc.

Inima continuă să bată ca un mecanism fizic, ea nu mai este un generator spiritual. Dar, în esenţă, imporanţa ei nu este doar de ordin funcţional. Şi doar atunci când iubeşti, inima îţi pulsează mai vital decât de obicei.

Anume din acest motiv ar fi cazul să te concentrezi pe acest sentiment sublim. Cu cât mai mult te concentrezi asupra lui, cu atât mai eficient va fi rezultatul.

Modalităţi prin care poţi poţi ajunge mai aproape la acest sentiment sunt numeroase, contează să ai motivaţie şi dorinţă. Atunci când îţi ţii prietenul de mână, trăieşte acest moment. Atunci când vezi ceva frumos la o persoană, spune-i despre asta. Îmbrăţişează-i pe cei dragi.

Exprimarea emoţiilor dă rădăcini unui copac al dragostei. Din acest motiv, atunci când priveşti o persoană, priveşte-o cu afecţiune. Debarasează-te de acea tipică privire rece. Atunci când mergi emană lumină şi căldură celor ce te înconjoară.

Deci pentru a obţine afecţiune trebuie să o oferi şi tu la rândul tău.”

-Osho-