Opreşte-te să tot munceşti non-stop. Respiră. Eşti obosită. Cum să-ți reorganizezi viața!

Ăsta este un articol care te va îndemna să te oprești să tot munceşti non-stop și să-ți regândești viața.

Muncesc în calitate de psihoterapeut. Zilnic am ore de practică, care au devenit o rutină bine-stabilită în programul meu. În ultima perioadă, însă, am observat că sunt mai puţin rezistentă fizic. Mai mult de atât, simt necesitatea să dorm la amiază.

La început m-am gândit că e vorba de vremea de afară. Frigul şi lipsa soarelui cu siguranţă își spun cuvântul. Totuşi, au mai fost toamne în viaţa mea, dar n-am reacţionat nici psihologic, nici fizic atât de straniu până acum.

Când mi-am dat seama că motivul e ascuns în profunzimea lucrurilor, am zis că e timpul să-mi reorganizez rutina.

De regulă, am 7-9 clienţi pe săptămână, un grup terapeutic căruia îi ţin prelegere de 2-3 ori pe săptămână şi un master-class. La prima analiză a acestuia, eram blocată. S-ar părea că am atât de mult timp liber şi totuşi, sunt constant extenuată.

Dar la o analiză mai intensivă a graficului, am înţeles ceva atât de important. Nu iau în consideraţie atât de multe lucruri!

În afară de activităţile enumerate, am uitat să includ timpul petrecut în transportul public, supervizările şi intervievările. Pe lângă astea mai am nevoie şi de timp pentru autoterapie, autoinstruire, studierea inovaţiilor apărute pe arena psihologiei şi desigur – scrierea articolelor. Prin urmare acestea îmi iau în jur de 45-60 ore săptămânal.

Şi ăsta e doar timpul petrecut în cadrul activităţii profesionale, dar mai am şi familie.

Un lucru similar se întâmplă şi cu mamele copilaşilor mici, freelancerii şi oricare altă activitate cu grafic flexibil.

Este extrem de complicat să-ţi organizezi timpul în aşa fel încâ să fii suficient de productiv, dar nici să nu întreci măsura. Acest lucru vine cu timpul şi trebuie să treci prin multe experienţe eşuate de gestionare a timpului, pentru a o descoperi pe cea potrivită.

Ideea e, în general, să vă regândiţi activitatea zilnică. Nu contează dacă aveţi orar fix sau flexibil, important e să găsiţi măsura în tot ce faceţi. Dacă simţiţi să lucrurile nu merg bine, că sunteţi obosiţi şi dezgustaţi de munca pe care o faceţi, opriţi-vă!

În viaţă există lucruri mai importante…