Omul se stinge atunci când altora nu le mai pasă… Povestea emoționantă a unui bătrân!

Totul se întâmplă calm şi paşnic pentru cei din jur. Adesea în spatele bolilor oncologice şi problemelor cardiace se ascunde o problemă comună, acel element care uşor, uşor îi şterge pe oameni din viaţă.

Doctorul Lowen avuse un pacient – un bărbat în vârstă. Avea tot timpul dureri de inimă. Durerile apăreau atât de des că nici nu se mai stresa din cauza lor. Se resemnase cu boala sa. Doctorul însă mereu căuta o explicaţie psihologică la această situaţie.

El era convins că în spatele unei astfel de dureri mereu stă ceva sau cineva. Apoi, a aflat că bătrânelul trăia cu fiica şi ginerele ei. Mica sa afacere – o farmacie, a lăsat-o drept moştenire ginerelui. Iar zilele a început să şi le petreacă acasă în singurătate.

Acesta a fost motivul numeroaselor reproşuri din partea tânărului bărbat. Deşi erau politicoase şi calme, cuvintele ginerelui îl afectau pe bunic.

Din cauza mustrărilor fără capăt, bătrânelul a început să doarmă mai greu şi să mănânce mai puţin. Deoarece nu îşi găsea somnul, el se tot primbla prin camera sa. Ginerele a reacţionat în modul aşteptat, l-a învinuit  că deranjează somnul celorlalţi.

De atunci bunicul a început să-şi petreacă nopţile stând pe canapea, cu frica de a scoate un sunet.

Cu timpul, precum era de aşteptat, el s-a îmbolnăvit. Şi avea să moară tot atât de liniştit şi tăcut precum trăiseră dacă doctorul nu ar fi discutat cu fiica acestuia.

Poate că doctorul nu a avut un comportament profesionist atunci când i-a vorbit atât de aprig fiicei bărbatului despre asta. În schimb, bunicul a obţinut o căsuţă aparte, cu propria sa grădină. Şi a început să se simtă tot mai bine de la o zi la alta.

Omul se stinge atunci când nimeni nu îi ia apărarea. Omul se stinge atunci când altora nu le mai pasă…

Sursa :