Omul apropiat poate să te facă să suferi mai mult decât oricare altul. El știe unde să lovească

Nimeni, dar nimeni mai mult decât un om drag nu te poate face să suferi. Fie că l-ai iubit mai mult decât orice și s-a folosit de tine, fie că ai visat la o viață frumoasă alături de el și ți-a oferit doar zile nefericite, fie că ai avut încredere și te-a trădat, el te-a făcut să suferi. Omul la care ții cel mai mult te știe așa cum ești tu, îți cunoaște lumea și toate secretele, te-a văzut rece, dar și gingașă, ți-a știut corpul, dar și sufletul. Și într-o zi când nici nu te aștepți îți poate distruge toate speranțele, toată lumea, toată dragostea. Atunci nu va exista un ”dacă” și nici “el se va întoarce”. Atunci nu vei motiva gestul lui. Atunci vei fi dezamăgită.

Cine te poate trăda? Un străin? Cu siguranță nu. Un necunoscut trecut întâmplător prin patul tău? Nici el. Ce-ai simțit când un trecător te-a înjosit? Mai nimic. Ai zis că e nesuferit și ai mers mai departe. Dar ce-ai simțit când sufletul tău pereche ți-a spus că nu te mai place așa cum ești? Ai simțit că nu mai ești tu. Ai început să-ți pară rău, să te învinovățești și în cele din urmă să suferi. Nu există nefericire mai mare decât să știi că cel pentru care ai fi răsturnat și munții nu te mai vrea. Sau că te-a înșelat. Sau că a trecut peste tine și s-a gândit doar la el. De asta înainte să accepți pe cineva în viața ta gândește-te cum vei fi când va pleca. Sau dacă e în stare să te folosească. Gândește-te, înainte să-l transformi în aerul tău.

Nu te doare când suferi singură, cum te doare când suferi lângă un om drag. Sau din cauza lui. Atunci ai vrea să întorci timpul, să schimbi pe el sau pe tine, să nu mai fii devotată unui om de nimic. E dureros să știi despre trădare, dar e și mai dureros să știi că te-a trădat anume el. Cel pentru care erai tu. Cel pentru care erau toate planurile de viitor. Iar el va lovi exact unde te-ar face să suferi cel mai mult. Îți va lovi sufletul. Cum să fii atunci? Fericită, cum te vor cei din jur? Împăcată, cum te vrei tu? Știi că nu e așa. Tu suferi. Pentru că el era omul tău.

Omul apropiat poate să te facă să suferi mai mult decât oricare altul. El știe unde să lovească.