fb

Obiceiuri sănătoase ale cuplurilor fericite

Nu există o rețetă a fericirii, dacă ne gândim că fiecare dintre noi este unic. Dar dacă ar fi să întrebăm mai multe cupluri fericite care este secretul relației lor armonioase, cu siguranță am găsi mai multe puncte comune.

Iată câteva lucruri, testate de alte cupluri, care vă pot asigura mulți ani fericiți împreună:

Împart un ritual comun

Ea își îngrijește pielea cu zeci de produse cosmetice, el verifică canalele sportive în căutarea unor știri interesante. Așa arată, poate, seara într-un cuplu obișnuit. Însă cum ar fi ca în fiecare seară, să faceți împreună un lucru care să vă apropie, să vă permită să comunicați? De exemplu, vă puteți uita împreună la un serial, câteva zeci de minute. Sau dacă nu alegeți seara, obișnuiți-vă să repetați zilnic sau săptămânal un ritual. Nu vă feriți de monotonie! Astfel de gesturi vă apropie, vă dau senzația că aveți un lucru „doar al vostru”, care vă definește, printre altele, relația.

Își fac complimente

Complimentele ne ajută să avem mai multă încredere în noi și ne ridică instantaneu moralul, mai ales când vin din partea cuiva drag. Și nu ne referim doar la complimente fizice, ci și legate de comportament sau gesturi mici. Arată-i că apreciezi când a făcut ceva din proprie inițiativă, complimentați-vă pentru reușitele profesionale, pentru ideile creative, pentru implicarea în relație.

Se țin de mână și se îmbrățișează

Un astfel de gest poate face mai mult decât 1000 de cuvinte. Cuplurile fericite ajung, după câțiva ani, să se înțeleagă din priviri. Pentru ei, o strângere de mână sau o îmbrățișare scurtă înseamnă „te iubesc”, „sunt alături de tine” sau „mulțumesc”. Obișnuiți-vă cu astfel de gesturi zilnic și veți vedea că apropierea fizică nu trebuie să fie intimă doar în sens sexual, ci și intimă în sens sufletesc.

Se răsfață și își fac surprize

Principala scuză a cuplurilor care nu petrec suficient timp împreună este programul zilnic aglomerat. Copiii sunt puși în prim plan, serviciul ocupă mare parte din zi, iar pe lângă toate acestea intervin și facturi, cumpărături, întâlniri și alte activități. Însă 5 minute în fiecare zi sunt suficiente pentru a vă „îngriji” de relația voastră. Nu durează mai mult de 5 minute să îi pregătiți partenerului o baie caldă înainte să ajungă acasă, să îi preparați ceaiul preferat dimineața sau să îi duceți un platou cu fructe dimineața, în pat.

Advertisement

Comunică și se sfătuiesc pe tot parcursul zilei

Datorită tehnologiei moderne, putem fi conectați permanent. Profitați de acest avantaj și vorbiți cât de des puteți, chiar și prin mesaje scurte. Vă puteți cere sfaturi, vă puteți organiza sarcinile sau vă puteți aminti unul altuia de anumite activități. O astfel de comunicare va împiedica îndepărtarea voastră din cauza programului aglomerat, vă permite să glumiți, să râdeți împreună și astfel să diminuați stresul.

Sursa: doc.ro