fb

Obiceiul de doar un minut, care îți poate îmbunătăți productivitatea pe tot parcursul zilei

Pentru cei care nu sunt matinali, gândul de a fi productiv dimineața pare puțin probabil de realizat.

Până și găsirea timpului pentru a mânca poate fi dificil, chiar dacă micul dejun mereu a fost legat de creșterea energiei, stimularea productivității, sănătatea îmbunătățită și o stare de spirit satisfăcătoare.

Există o cale mai ușoară care nu necesită atât de mult timp pentru a-ți începe ziua corect și durează doar un minut: Fă-ți patul!

Când părinții te forțau să îți faci patul, probabil, credeai că este o pierdere de timp. Până la urmă tot îl vei face un dezastru noaptea, nu-i așa?

Ei bine, fie că știai sau nu, beneficiile se extind dincolo de curățenie.

În cartea sa, „Puterea obișnuinței”, autorul Charles Duhigg scrie că, obiceiul de a-ți face patul în fiecare dimineață este corelată cu creșterea productivității.

Dacă îți faci patul nu înseamnă în mod necesar că vei face mai multe lucruri la muncă, dar este un obicei care poate declanșa reacții în lanț. Astfel vei putea dezvolta alte obiceiuri pozitive.

Pe lângă faptul că sunt mai productivi, oamenii care își fac în mod constant paturile tind să aibă „un sentiment mai puternic de bunăstare și abilități mai puternice pentru a face față unui buget” scrie Duhigg.

În plus, „oamenii care își fac patul sunt predispuși să agreeze mai mult locul de muncă, să dețină o locuință, să facă sport regulat și să se simtă bine odihniți”.

Este un obicei simplu și, într-un minut sau mai puțin, te-ai putea simți mai productiv chiar înainte de a lua micul dejun.

Sursa: businessinsider.com