Oamenii toxici nu te iubesc, ei doar te folosesc

Cu cât mai repede ne îndepărtăm de o persoană negativă din viața noastră, cu atât mai bine. Dar acest lucru niciodată nu a fost unul ușor, pentru că, de foarte multe ori, anume unii dintre oamenii la care ținem cel mai mult sunt toxici.

Adesea este dificil să recunoști o persoană toxică. Astfel de oameni se dovedesc foarte buni manipulatori și mincinoși, ceea ce le permite să joace jocuri ascunse cu noi și să se prefacă cu îndemânare că sunt cei mai pozitivi.

Este foarte important să ținem minte că însuși conceptul de toxicitate cuprinde mai multe lucruri și tipuri diferite de oameni. De obicei, numim toxică persoana cu care orice comunicare epuizează rezervele noastre de fericire și energie.

Manipulatorii, mincinoșii, cei care te acuză și te umilesc – toți pot fi numiți oameni toxici

Ce ar trebui să faci dacă știi că există o persoană toxică în mediul în care trăiești? Ar fi bine să scapi repede de această persoană, dar nu uita că ea poate fi cineva foarte apropiat și drag.

În același timp, iubirea față de persoanele care sunt împotriva ta poate fi deosebit de dificilă, deoarece nu crezi că relația cu această persoană poate lua sfârșit. Doar că nu ai altă alegere. Dacă știi sigur că cineva din prietenii tăi este împotriva ta, este o persoană toxică, dar totuși nu dorești să rupi prietenia cu această persoană, vorbește sincer cu ea.

Încearcă să îți exprimi sentimentele, emoțiile și explică cât de mult te doare comportamentul ei. Uneori, cei dragi nici nu-și dau seama că pot face rău prin faptele și cuvintele lor. Ba mai mult, ei pot nega că vă fac rău și se prefac în a fi ei înșiși victimile.

Dacă acest lucru se întâmplă trebuie să iei măsuri, să stabilești limite și să spui clar că dacă acest lucru nu încetează, vei rupe orice legătură cu ei. Este important să ții minte că manipulatorii pot promite să se schimbe, fără a avea intenția adevărată să facă acest lucru. Dacă nu vei fi atent, persoana toxică te poate răni mai mult decât a făcut-o.

Oamenii toxici vor încerca să te folosească.

Da, ei pot iubi în felul lor, dar asta nu înseamnă că interesele altor oameni pentru ei contează. Oamenii toxici se pot juca cu emoțiile tale și te pot folosi în propriul lor interes. Ei știu că ești o persoană bună la inimă, generoasă și plină de iubire.

Ei știu că poți ierta și te poți sacrifica pentru a ajuta pe alții. De aceea pot profita de tine, oferind scuze false și promisiuni goale. Tu te vei simți frustrat de faptele lor și de durerea pe care o vei simți.

Abia după un timp foarte îndelungat vei putea înțelege că persoanele toxice nu se schimbă niciodată. Și nici nu au avut intenția vreodată să se schimbe. Această conștientizare te va face să suferi, dar, în același timp, te va elibera. Meriți pe cineva care să te iubească sincer și să aibă grijă de tine.