Oamenii sunt cu adevărat fericiți nu pentru că au totul. Dar pentru că se au unul pe altul

Nu banii construiesc fericirea: nu poți să cumperi zâmbet la kilogram. Nu te hrănești cu promisiuni și hârtii de valoare într-o relație: nu ajungi nici până la următoarea intersecție în așa mod. Nu te lauzi că ai decapotabilă de ultimă generație, dacă între tine și omul tău nimic nu mai merge bine. Întâi ai grijă pe cine îți alegi jumătatea și apoi începi să adaugi încredere și fericire relației voastre. Începi să miști lucrurile, pentru că ai motive. Începi să lupți pentru dragostea ta, pentru că vă aveți unul pe altul. Pentru că sunteți fericiți.

Nimeni nu are totul. Viața e o goană continuă după ceva mai bun, mai puternic, mai frumos. Și doar când te oprești alături de omul potrivit, înțelegi altfel lucrurile. Nu mai găsești potrivit să te consumi pentru emoții trăite pe jumătate. Nu mai lași pe alții să îți conducă viața. Nu mai zici că nu poți. Ai deja pentru ce și ai deja pentru cine. De aici și vine fericirea, de la senzația de liniște și încredere pe care ți-o oferă celălalt. De la susținerea lui. De la simpla prezență.

 Nu îți trebuie mult pentru a fi fericit. Îți trebuie să găsești omul cu care sunteți pe aceeași undă. Omul care te înțelege fără prea multe cuvinte. Omul care te susține fără a-ți cere prea multe în schimb. Și omul pe care ți-l dorești cel mai mult aproape. Atunci nu te mai forțezi să pari altfel. Atunci nu îți mai faci prioritate să convingi, să demonstrezi. Atunci trăiești simplu și fericit alături de sufletul tău pereche. Atunci te iubește și iubești: simplu, puternic și cu adevărat.

Oamenii sunt cu adevărat fericiți nu pentru că au totul. Dar pentru că se au unul pe altul. – citat cu autor anonim