Oamenii sunt cu adevărat fericiți nu pentru că au tot, ci pentru că se au unul pe altul

Niciodată fericirea nu a fost într-o bucată de metal rece. Nici în patru pereți singuratici. Nici în indiferență. În schimb, atunci când cineva te ține de mână, când găsești o mie de motive frumoase într-un sărut, când dai de liniște și împlinire alături de omul drag, lucrurile se traduc simplu. Atunci îți dai seama că pentru a fi fericit nu îți trebuie prea mult.

Unele lucruri se fac și se pierd, unii oameni vin și se duc și doar lucrurile care contează și oamenii care rămân lângă sunt motiv adevărat de fericire. Într-o zi, nu va conta decât prezența cuiva alături, un umăr pe care vei pune liniștită capul și o stare neînțeleasă, dar atât de sinonimă cu fericirea.

Atunci când fericirea omului drag e mai sus decât fericirea ta și cel de alături împărtășește același gând, înțelegi cu adevărat ce înseamnă să fii împlinit. Nu o să cauți. Nu o să te pierzi prin nebunia unei vieți monotone. Nu o să vrei mai mult, mai frumos, mai diferit. Pur și simplu vei trăi frumos alături de cineva. Fără complicații, comedii sau drame.

Vei ști că cel de lângă e viața ta și tot el îți oferă ceea ce ți-ai dorit dintotdeauna: liniște. Vei mulțumi lumii întregi că îl ai și vei ști că el simte la fel. Vei fi fericită într-un fel că nu ți-e sete de bogăția celor din jur, că nu ți-e foame de mai mult, de faimă, de putere. Ceea ce vei avea vei obține alături de el și asta va fi împlinirea cea mai mare.

Oamenii sunt fericiți nu pentru că au tot. Ce înseamnă acest tot? Realizări? Atingerea unor scopuri? Lucruri de milioane? Poate că astea și sunt motive pentru fericire, dar atât de scurte și neînsemnate. Doar atunci când trăiești știind că cineva trăiește și pentru tine, când prezența lui e motiv să fii mai bun, mai aproape, mai pornit să faci ceva în numele dragostei, ai infinit de motive să schimbi toată lumea.

Nu o vei schimba, vei ști că cel mai important este să schimbi lumea voastră, să aduci împlinire, zâmbet pe fața ei, lumină în sufletul ei, liniște în gânduri. Important ea să fie alături, cumintea și rebela ta. Ea te va iubi, ea va trăi aceleași stări de bine, dorințe și motive. Și asta va fi ferirea. A ta și a ei.

Oamenii sunt cu adevărat fericiți nu pentru că au tot, ci pentru că se au unul pe altul.