Oamenii se despart pentru că se tem să fie împreună. Le este frică unul de celălalt

V-ați iubit mult. V-ați certat din nimic. Nu v-ați înțeles. V-ați despărțit. Te-ai întrebat atunci, sincer și fără ocolișuri: „De ce?” Care totuși e adevăratul motiv? Ce v-a lipsit? Motivul e că v-ați certat? Toţi se ceartă, dar și se împacă după asta. Nu v-ați potrivit? Ce înțelegi tu prin potrivire? Celălalt să fie ideal? Unic? Îți zic, dacă răspunzi că nu știi, că așa a fost să fie, cel mai probabil e că nici nu v-ați cunoscut unul pe celălalt. Și nici nu ați comunicat.

Oamenii se despart pentru că ajung în momentul când nu-și recunosc partenerul. Fie că acesta s-a schimbat, fie că celălalt nici nu l-a văzut în starea lui naturală. Vezi, dragostea închide ochii la multe. Doar că dragostea nu-ți interzice să știi mai multe despre omul drag. Nu-ți interzice să comunici cu el, să întrebi cum se simte, ce frici are din trecut, ce amintiri, ce planuri de viitor. Și lipsa asta de cunoaștere transformă, separă, izolează două suflete care nu-și găsesc subiecte comune.

Teama de a cunoaște un om în goliciunea lui sufletească e mare. Ți-e frică să nu dai de schelete, de umbre aruncate peste fericiri, de amintiri care te pot durea și pe tine. Dar dacă treci de teamă, reușești să accepți omul de alături și să te apropii de el mai mult decât ai putea să o faci iubind copilărește. Dacă te apropii, începi să comunici altfel. Vorbești despre cum v-ați petrecut ziua, ce-i place și ce-ți place, despre secrete sau dorințe. Și asta unește două lumi diferite. Și asta unește două inimi. Dacă ai decis să fii cu cineva, nu aștepta ca timpul să vă apropie. Comunică, vezi dacă vă potriviți, iubește prin gesturi și fapte și nu regreta niciodată nimic.

Oamenii se despart pentru că se tem să fie împreună, se tem pentru că nu se cunosc și nu se cunosc pentru că nu comunică. De asta se şi despart.

Foto: bestlovesms.in