Oamenii predestinați să fie împreună – vor fi împreună, indiferent de orice

Vrem ca totul să fie perfect în relația noastră, dar în cel mai neașteptat moment avem parte de surprize, uneori neplăcute. Vrem să atrag un partener cu anumite trăsături, dar soarte face exact invers: ne aduce în cale o persoană nepotrivită.

Vrem să trăim o poveste de dragoste ca în povești, dar ne confruntăm cu indiferență și emoții toxice. Nu înțelegem de ce anume nouă ni se întâmplă aceste scenarii, de ce suferim atât de multe eșecuri? Abia după un timp aflăm adevărul: a fost inutil să ne împotrivim sorții.

Tot ceea ce am încercat să construim peste puterile noastre, făcând sacrificii imense, uitând de noi, s-a risipit în timp. Oamenii pe care i-am atașat cu forța au plecat la un moment dat. Acea poveste de dragoste care trebuia să fie perfectă a devenit o iluzie.

Ne ancorăm sufletele de un alt suflet, crezând că în acest mod vom face o impresie bună, vom convinge că suntem demni de o iubire mare. Dar nu putem construi castele de nisip. Ceea ce nu este al nostru, la un moment dat se va îndepărta.

Oamenii, ale căror inimi nu bat cu aceeași intensitate ca ale noastre, vor pleca și ei. În schimb, dacă ne este predestinat să fim cu cineva, neapărat vom fi. Mai devreme sau mai târziu drumurile noastre se vor reuni.

Negăm acestă realitate de prea multe ori. Alergăm după sufletul pereche, înțelegând la un moment dat că insistența a fost zadarnică. Dacă nu a fost omul nostru, nimic nu a avut rost. Dacă nu ne-am potrivit, am luptat cu morile de vânt.

Există oameni predestinați

Oameni care ne pot citi sufletele, înainte să-i cunoaștem. Oameni, pe care este suficient să-i privim o singură dată și înțelem tot. Iată drumul nostru, iată lumea noastră, iată-ne pe noi, cei fericiți alături de un suflet fericit.

Nu, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să lucrăm asupra noastră. Dimpotrivă, este important să rămânem corecți, buni și iubitori, sinceri cu noi înșine, ca atunci când va veni omul potrivit în viața noastră, să fim pregătiți.

Doar că nu trebuie să cădem în extreme. Să ne aruncăm orbește în furtuna prezentului, căutând pe acel cineva. Să depunem un efort considerabil, crezând că doar așa o persoană potrivită ne va remarca, ne va iubi.

Nu se întâmplă așa. Riscăm să pierdem conexiunea invizibilă cu soarta, riscăm să ne pierdem pe noi înșine. Riscăm să nu mai avem o nouă șansă pentru o mare iubire. Nu trebuie să ne fie teamă, nu trebuie să dorim disperat iubirea.

Oamenii predestinați se vor întâlni în această viață. Mai devreme sau mai târziu, soarta îi va aduce împreună, mai maturi emoțional, mai conștienți, mai dedicați unui viitor comun. Atunci nimic altceva nu va mai conta.

Nu trebuie să ne fie teamă de viitor, de acest destin, de ceea ce a păstrat Universul pentru noi. Cu toate experiențele, cu toate lecțiile învățate, cu iubirea în noi, vom găsi omul nostru, sufletul nostru pereche.

© De Vorbă cu Tine