Oamenii fericiți nu înșală într-o relație. Despre viața de după adulter

În relațiile fericite nu există adulter.

Adulterul nu e provocat de o atracție fizică de moment, de problemele în pat sau de dorința de a experimenta. Adulterul este rezultatul direct al nefericirii în relație.

Există oameni care înșală și oameni care nu înșală. Societatea se împarte astfel în două grupuri cu principii și argumente diferite.

Însă întrebarea, de facto, nu constă în actul fizic de a înșela. Trebuie să ne aprofundăm în motive și circumstanțe.

Dacă o femeie nu se căsătorește până la o anumită vârstă – devine o ,,fecioară bătrână”. Dacă un bărbat nu se casatorește pana la o anumită vârstă – devine un ,,papă lapte”. Acești oameni sunt considerați ciudați sau cu defecte din moment ce rămân singuri. Cu părere de rău, societatea a creat niște norme absurde pe care ne presează să le urmăm. Din cauza unor idei generale prestabilite ne simțim obligați să ne angajam la un job stabil, să ne căsătorim, să avem copii, prin alte cuvinte, să nu ieșim din tipare.

Stereotipurile și romantizarările exacerbate din filme și de pe rețelele sociale ne prind într-o goană după parteneri.

Iar atunci când formăm un cuplu, realizăm că alegerea persoanei de alături a fost pripită și nu ne potrivim îndeajuns. Doar că revelația incompatibilității poate să ne lovească prea tarziu. Anume din acest motiv există atâtea căsnicii nefericite și divorțuri.

Adulterul nu apare în relațiile fericite, în care partenerii nutresc sentimente calde și profunde unul față de altul. Cel care înșeală vrea să plece, dar nu este în stare să spună asta direct. El nu-și poate confrunta frustrările pe care le simte în relație și în afara acesteia.

Prima reacție instinctiva la acest act este – rușinea. Societatea este determinată să îi impună ,,vinovatului” sentimentul obligatoriu de rușine și vină. Însă această tentativă de a corija persoana, niciodată, nu duce la rezultatul dorit.

Când apare problema adulterului e important să fiți sinceri cu sine și cu partenerul.

Dacă această acțiune a fost o încercare de a finaliza relația, puneți-i punct imediat.