Oamenii deștepți nu se răzbună – toată munca murdară o face karma

În viața noastră nimic nu se întâmplă pur și simplu. Oamenii puternici știu prea bine că orice faptă a noastră se întoarce ca un bumerang. Nu este nevoie să ne umplem de negativitate sau, cu atât mai mult, să o direcționăm către cineva care ne-a supărat.

Karma va face toată munca în locul nostru și, mai devreme sau mai târziu, toate se vor așeza la locul lor.

Nu trebuie să inventăm un plan cât mai sofisticat de răzbunare pentru a ne hrăni orgoliul, pentru că nu vom face nimic altceva decât să înrăutățim lucrurile. Răul întotdeauna se întoarce la cel care îl creează. Sunt câteva motive care te vor face să te gândești înainte de a te răzbuna.

1. Karma va îndepărta agresorul. Asta e cea mai bună răzbunare.

Fiecare persoană este înconjurată de o anumită energie. Cu cât mai mult negativism vom aduce și vom păstra în viața noastră, cu atât este mai probabil ca lucrurile să se repete. Dacă putem ignora durerea, agresorul care vrea să ne facă rău va fi blocat în propria furie.

Karma îl va face să sufere fără ca noi să intervenim, fără ca noi să facem planuri de răzbunare. Ea se va întoarce la agresor cu toată forța, făcându-l să sufere și mai mult decât am suferit noi. Oamenii deștepți nu se răzbună.

2. Karma face toată munca murdară.

Nu este nevoie să ne murdărim mâinile, Karma este cea care va face acest lucru în locul nostru. Fiecare acțiune are consecințele sale. Pentru fiecare acțiune fiecare din noi plătește. Dacă agresorul nostru ne-a făcut rău, noi nu trebuie să ne murdărim sufletul cu dorința de răzbunare.

Karma nu are nevoie de participarea noastră, ea singură va răzbuna durerea noastră. Răzbunarea poate fi și pură, atunci când îi face pe oameni ca tot restul vieții lor să ducă în suflet povara vinovăției. Oamenii inteligenți nu permit ca răzbunarea să le întunece rațiunea. Ei știu că din cauza unei răzbunări minore, de moment, pot pierde într-o clipă tot ce au construit o viață întreagă.

3. Războiul nu îl câștigi de unul singur.

Ce se întâmplă dacă agresorul nostru este mult mai puternic decât noi din toate punctele de vedere: financiar, fizic, cu anumite legături? Dacă vom fi înțelepți, vom înțelege că nu întotdeauna circumstanțe funcționează pentru noi. Nu orice război poate fi câștigat de unul singur.

Oamenii deștepți nu își vor permite să muște mai mult decât pot mesteca. Întotdeauna există o alegere. Fie purtăm în noi răzbunarea și devenim din ce în ce mai negri de ură, fie lăsăm situația să plece și lăsăm soarta să decidă singură.

Desigur că avem nevoie de o mare putere și voință pentru a reține departe furia care a fost îndreptată către o anumită persoană. Dar efortul merită.

4. Prețul răzbunării este foarte mare.

Dacă suntem copleșiți de setea de răzbunare, urmează să ne pregătim pentru consecințe. Indiferent de ce am făcut, oricât de multă pagubă am provocat, prețul răzbunării întotdeauna este unul mare. Dacă ne răzbunăm, luăm locul infractorului. Putem să ascundem fapta noastră de toți ceilalți, dar nu ne putem ascunde de Univers.

Karma lovește în cel mai neașteptat mod și timp. Dacă nimeni nu știe de răzbunarea noastră, noi înșine știm de asta și sentimentul de vinovăție ne va urmări tot timpul. Vom suferi mai mult decât agresorul.

Cea mai mare răzbunare este să trăim și să ne atingem obiectivele propuse. Multe personalități celebre au respectat aceste reguli simple. Cel mai bun mod de răzbunare este să mergem mai departe, să avem succes și să ignorăm agresorii. Spre deosebire de ei, noi avem șansa să respirăm adânc și să facem visele să devină realitate.

Planurile de răzbunare doar ne vor opri din îndeplinirea viselor noastre. Agresorii vor fi conștienți că noi suntem plini de ură, la fel ca ei. Durerea noastră va fi ca un cadou pentru agresor. Nu trebuie să facem greșeala de a pune capăt fericirii.