Oamenii de știință au dezvăluit – culoarea ochilor tăi poate spune multe despre tine

Știi ce factori determină culoarea ochilor? Majoritatea vor răspunde că genetica și vor avea dreptate, însă doar parțial.

Conform cercetărilor de la Universitatea Delaware: ”Culoarea ochilor nu este o trăsătură genetică simplă. De fapt, culoarea ochilor este determinată de variația mai multor gene și relația dintre ele. De aceea există șansa ca părinții cu ochi albaștri să dea naștere unui copil cu ochi căprui.”

Este important de menționat că culoarea ochilor determină și caracterul persoanei. Iată câteva exemple.

Ochi de culoare deschisă: îți place rivalitatea

În cadrul unui studiu la care au participat 336 de persoane, oamenii de știință australieni le-au adresat europenilor mai multe întrebări pentru a studia trăsăturile de caracter ale acestora. Ei au trebuit să răspundă cu DA sau NU la întrebări de tipul: ”Alții se simt confortabil cu mine”, ”Mă consider o persoană atentă, care îi tratează pe toți cu bunătate”. De asemenea ei au făcut o serie de asociații cu cuvintele: prietenie, generozitate și compasiune.

După aceste sondaje, oamenii de știință au afirmat că oamenii cu culori deschise ale ochilor (albastru sau verde) sunt mult mai competitivi.

Ochi de culoarea deschisă: riscul apariției de vitiligo este mai mic

Vitiligo este o boală autoimună în care pielea își pierde pigmentarea. Anumite zone ale pielii, iar în unele cazuri și părul și retina își pierd culoarea.

Oamenii de știință din Universitatea din Colorado au realizat un studiu în care au descoperit că din 3000 de persoane cu vitiligo, doar 27% din ele au avut ochi albaștri sau verzi.

Ochi de culoare închisă: consumi mai puțin alcool

”Oamenii cu ochi de culoare deschisă beau mai mult” – spune Christopher Quin, membru al Asociației Americane de Optometrie. De ce?

Quin vorbește despre un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Georgia. În studiu au participat 12 000 de persoane (bărbați și femei).

Cercetătorii afirmă că acest lucru se întâmplă din cauza ”sensibilității sporite față de alcool și de asemenea datorită legăturii cu sistemul limbic a creierului , care este responsabil de emoții și culoarea ochilor”.

Ochi de culoare închisă: ești de încredere

În jurnalul PLOS ONE a fost publicat rezultatul unui studiu în care participanții au fost rugați să evalueze cât de multă încredere poți avea într-o persoană în dependență de culoarea ochilor ei. Culoarea ochilor a avut o importanță semnificativă, dar participanții au luat în considerare și trăsăturile faciale ale subiecților.

Cercetării afirmă că ”nu ochii căprui înșiși au fost cei care au inspirat încredere, ci asociațiile cu alte trăsături faciale. Trăsături ca gură mare și bărbie proeminentă inspiră mai multă încredere”.

Sursa :