Oamenii de știință au descoperit de ce oamenilor inteligenți le este dificil să se îndrăgostească

Dragostea nu este întotdeauna ușor de înțeles, chiar dacă este vorba despre propriile sentimente. Acest articol te va ajuta ,probabil, să privești lucrurile obișnuite dintr-o altă perspectivă.  Așadar, de ce oamenii inteligenți consideră că este dificil să se îndrăgostească de o altă persoană?

1. Analizează sentimentele proprii și a celeilalte persoane

Sunt geniali la colectarea informației și formularea unor concluzii, iar acest lucru reprezintă atât un avantaj, cât și un dezavantaj, pentru că sunt mai predispuse să pună punct unei relații atunci când apar primele semne care denotă o problemă. Neînțelegeri? Certuri? Scuze, din păcate nu suntem făcuți unul pentru celălalt. Pa!

2. Au nevoie de timp suficient pentru a se deschide celeilalte persoane

Creierul nu încetează niciodată să lucreze și nu încetează să descopere o multitudine de detalii și motive pentru care ceva poate merge strâmb. Ca rezultat, oamenii inteligenți consideră că este dificil să se deschidă altora: știu și înțeleg că orice relație reprezintă un risc. Din acest motiv par reci și detașați, chiar și atunci când nu este tocmai necesar.

3. Țin cont de experiența anterioară

O altă capcană pentru persoanele deștepte. Lucrurile care le-au ruinat relațiile anterioare nu o vor face neapărat iarăși, dar le este greu să admită acest lucru. Își amintesc cât de dureros a fost ultima despărțire și proiectează în mod inconștient experiența nefericită pe omul cu care sunt în prezent.

4. Faptul că nu sunt implicați într-o relație este propria lor alegere

Sunt conștienți de faptul că este mai bine și mai confortabil să fii singur, decât într-o relație cu persoana nepotrivită. De cele mai multe ori aceste persoane sunt singure nu din cauza circumstanțelor, ci pentru că ei vor asta și se simt absolut minunat fiind singuri.

via: brightside.me