fb

Oamenii de știință au descoperit că un pahar de vin roșu este echivalent cu o oră de sport

Un studiu recent, desfășurat la Universitatea din Alberta (Canada) , a demonstrat că un pahar de vin roșu este la fel de util ca și o oră în sala de sport.

Totul constă în resveratrolul găsit în componența vinului roșu, care crește eficiența muncii, îmbunătățește lucrul inimii și întărește musculatura. Adică are aceleași efecte asupra organismului pe care le au și exercițiile fizice.

După concluzia lui Jason Dyke, conducătorul studiului, acest lucru permite oamenilor care nu frecventează sala de sport să se mențină în formă.

Resveratrolul sporește numărul ritmului cardiac, întărește inima, face mușchii mai puternici și mai rezistenți, reglează nivelul zahărului în sânge și are un efect anti-îmbătrânire. Studiile au mai dezvăluit  că persoanele care beau câte un pahar roșu pe zi, au mai puține riscuri de a dezvolta demența și cancerul.

Totuși, să clarificăm lucrurile – trebuie să existe o moderație. Acest lucru se aplică doar în cazul vinului roși, iar această cercetare a fost efectuată pe șobolani, nu pe oameni.

Cu toate astea, dacă vrei să îți iei doza de resveratrol, o găsești în coacăză, unt de arahide, struguri roșii și ciocolată neagră. Amintește-ți, o dietă echilibrată este cheia tuturor lucrurilor.