Oamenii de știință au demonstrat: rugăciunile au o influență directă asupra creierului nostru

De atâția ani, oamenii de știință caută o explicație științifică pentru fenomenul rugăciunii. Au reușit să găsească o legătură între starea unei persoane în timpul rugăciunii și ceea ce se petrece în creierul uman în acest timp. În viața de zi cu zi, suntem absorbiți de problemele cotidiene, de vise, gânduri, pe care nu le putem uita nici în vis.

Dar sunt oameni care se roagă pentru noi, din tot sufletul. Aceste rugăciuni au puteri miraculoase și adevărate. Profesorul Neubert, expert în neurologie la Universitatea Thomas Jefferson, a studiat schimbările care au loc în creierul uman, atunci când ne rugăm. Acesta a realizat un experiment, la care au participat oameni credincioși, care s-au rugat în fiecare zi timp de 15 ani.

Aceștia au fost călugări tibetani și surori ale mănăstirii Franciscane, cărora li s-a făcut câte o tomografie înainte și după rugăciune. Imaginile creierului i-au impresionat pe oamenii de știință. Fiecărui participant la experiment rugăciunea le-a oprit lobul parietal al creierului, responsabil de orientare.

Asta înseamnă că omul pierde legătura cu lumea fizică și trece în alta. Primii pași în asemenea experimente le-a făcut omul de știință Slezin V. în anul 1986. Atunci el a efectuat primele înregistrări cu schimbările creierului în timpul rugăciunilor.

Cu ajutorul unor dispozitive, el a constatat că în timpul rugăciunilor activitatea creierului se micșorează de 10 ori. Creierul unui om matur în timpul când este treaz lucrează cu intensitatea de 12 Hz. Iar în timpul rugăciunilor, a fost înregistrată intensitatea de 3 Hz, ceea ce corespunde unei stări de inconștiență. Cu o intensitate de 3 Hz. activează și creierul unui bebeluș.

Investigațiile continuă în multe laboratoare ale lumii și interesul față de acest subiect crește. Cel mai cunoscut om de știință, Albert Einstein, spunea: „Cele mai frumoase și mai profunde sentimente pe care le poate trăi omul sunt experiențele mistice. Anume ele sunt forța motrice a științei adevărate.”

Rugăciunea transferă omul la nivel mental într-un spațiu diferit, datorită căruia se obține o stare de unitate cu toată existența.

Sursa :