Oamenii cred că vor fi mai fericiți dacă pleacă în alt oraș, altă casă, altă lume și greșesc

Nu ai cum să găsești fericirea în locuri străine. Găsești un refugiu de moment, o clipă de liniște, un spațiu diferit decât cel în care atât de mult te regăseai, dar nu fericire. Pentru că fericirea e acolo unde ești om împlinit. Și nu contează că ești singură sau împreună cu cineva. Nu contează ce te face să te simți plină de viață. Contează să știi că, oriunde ai pleca, nu-ți va lipsi starea de bine, de liniște și căldură.

Oamenii cred că fericirea o construiești în dependență de loc și persoană, dar nu este așa. Fiecare în parte e fericit în felul său. Și atunci când un om e nefericit după o despărțire sau o dezamăgire și vrea să plece cât mai departe de locul care i-a provocat nefericirea, greșește. E frumos să călătorești, e recomandat chiar să-ți găsești părticele din tine undeva în lume, dar fără să încerci să-ți asumi alte doze de fericire. Pentru că în tine se vor ciocni emoții de altădată și emoții de acum. Pentru că nu vei putea ffugi de tine ca să prinzi un alt „eu.”

Oriunde ai pleca, vei fi tot tu și vor fi aceleași amintiri și aceiași oameni în inima ta. Vei găsi alte motive de bucurie, dar sufletul îți va fi trist dacă nu reușești să te regăsești. Asta contează: să te regăsești și să găsești putere întine să spui „nu” sau să spui „da” unui om, unui loc, unei amintiri. Abia atunci vei ști ce e aia fericire.

Oamenii cred că vor fi mai fericiți dacă pleacă în alt oraș, altă casă, altă lume și greșesc. Pentru că tot acești oameni înțeleg că oriunde ai pleca, nu poți fugi de tine însuți.