Oamenii cei mai buni, cei mai pozitivi și iubitori sunt cei care au trecut prin infern

Mi se spune des: „Ești prea bună, prea iubitoare”. Îmi spun asta colegii, prietenii, foștii. Probabil oamenii se gândesc că odată ce sunt bună, nu știu cum e să-mi mențin poziția și să-mi apăr interesele. Odată ce sunt bună, nu pot avea propria părere. Sunt bună, deci nu pot să mă împotrivesc. Sau sunt bună pentru că am o viață simplă.

Vă spun din numele tuturor oamenilor buni: este incorect. Ce-ar fi dacă am analiza lucrurile altfel? Poate că, oamenii cei mai buni, cei mai pozitivi și iubitori sunt cei care au trecut prin infern. Ei știu cum să găsească cuvinte sincere și cum să susțină, pentru că ei înșiși au fost nevoiți să se susțină.

Sunt cei care și-au impus să se ridice dimineața din pat.

Sunt cei care în mod disperat s-au luptat cu demonii din interior.

Sunt cei care au îndrăznit și au reușit, care au fost gata pentru schimbări.

Sunt cei care niciodată nu au reușit să fie împliniți. Ei vor mai bine și mai bine de fiecare dată. Ei vor să schimbe lumea.

În spatele bunătății se ascund multe lucruri, multe dureri și nopți nedormite.

Am remarcat: atunci când am suferit, am început să zâmbesc mai mult, pentru că în fiecare zi luptam pentru fericirea mea. Acest lucru m-a făcut să mă gândesc că oamenii care zâmbesc mai mult sunt cei ale căror inimi au fost zdrobite.

Ei știu să fie recunoscători. 

Cred că bunătatea mea este o alegere, pe care o fac pentru mine, dar și pentru relațiile în care sunt. Uneori e o alegere pentru 5 secunde, alteori o alegere pentru toată viața. Este o alegere grea. Dar știi ce este cel mai greu? Să orientezi această bunătate către oamenii din jur. În fiecare zi.

Cea mai mare greșeală a oamenilor e că ei asociază bunătatea cu slăbiciunea. Dar bunătatea înseamnă putere. 

Să fii bun înseamnă să fii pios. Însemnă să ierți. Înseamnă să îți poți controla furia. Înseamnă să lași supărările într-o parte. Ceea ce faci șa aceea și să te aștepți, nu-i așa? Să fii bun înseamnă să vezi ce este mai bun în jur. Înseamnă iubire.

Îți spun cei din jur că ești prea bună? La început asta mă deranja, acum sunt mândră de asta. Mai bine să fiu mai bună, decât rea și urâtă la suflet. Mai bine să fiu eu!

Source :