Oamenii care vorbesc cu ei înșiși sunt geniali. Convinge-te singur!

„Oh, Doamne, unde e, unde a dispărut?” – mormăi sub nas încercând să-mi găsesc crema preferată. „Ah, iată-te! Te-ai ascuns sub pat”.

Vorbesc singură cu mine de foarte multe ori. Nu doar acasă, unde nu mă poate auzi nimeni. Vorbesc cu mine în timp ce merg pe stradă, stau la birou sau fac cumpărăturile. Iubesc să gândesc în voce tare – acest lucru mă ajută să-mi materializez gândurile și să ofer mai mult sens acțiunilor pe care le fac.

Lumea crede că doar oamenii nebuni duc conversații interminabile cu ei înșiși și dacă un om mormăie ceva, devine automat un potențial pacient al spitalului de psihiatrie.

Am pentru tine o veste minunată: oamenii de știință au descoperit că dialogurile cu propria persoană reprezintă o cale spre genialitate și succes.

S-a dovedit că este foarte util să vorbești cu tine însuți și, într-adevăr, cei mai inteligenți oameni din lume au un astfel de obicei. Poezia și literatura reprezintă, de-asemenea, monologul interior al unei persoane. Cu sine însăși vorbesc și cei mai mari oameni de știință. De exemplu, Albert Einstein iubea să-și repete aceeași frază.

Discuțiile cu propria persoană:

– Ne fac să gândim mai repede.

Psihologii au efectuat următorul experiment: câțiva voluntari au primit o listă cu 20 de produse pe care trebuiau să le găsească într-un supermarket. Prima dată, participanții la studiu au fost rugați să-și îndeplinească misiunea în tăcere, iar la a doua încercare li s-a permis să spună în glas denumirile produselor.

Drept rezultat, la cea de-a doua încercare participanții au găsit mâncarea mult mai repede. Se pare că vorbitul ne face să ne vizualizăm rezultatul acțiunilor. Acest lucru funcționează doar atunci când îți imaginezi clar ceea ce îți dorești și cum să obții acel lucru.

Lyupian eplică: „Dacă nu știi cum arată lucrul pe care-l cauți sau nu-ți imaginezi cum poți îndeplini o sarcină, creierul va primi comenzi contradictorii. Astfel doar îi vei încetini lucrul. Dacă știi că bananele sunt galbene și alungite, repetându-ți asta, activezi în creier anume această imagine vizuală care te va ajuta să le găsești mai repede.”

– Ne ajută să ne concentrăm

Privește modul în care copiii percep lumea. În timp ce învață sau în timpul jocurilor spun ceva sub nas. Monologurile îi ajută să se concentreze asupra noilor provocări și să le execute pas cu pas. Un micuț care se joacă cu mașinile pe podea, își poate spune de exemplu: „Acest camion este mare, nu va încăpea în garaj. Merg să iau o mașinuță mai mică”. Singur își dă comenzi și se ajută să înțeleagă și să țină minte consecințele acțiunilor sale.

– Ne ajută să ne organizăm gândurile

Gândurile nenumărate le poți organiza și oferi prioritate doar dacă le spui în glas. Fii propriul tău psihoterapeut – conversația cu tine însuți liniștește și revigorează. Cu toții știm că problema poate fi rezolvată doar atunci când este discutată.

– Ne ajută să ne atingem obiectivele

La fiecare Revelion ne facem o listă de scopuri, dar abandonăm planurile ambițioase pentru că ne apasă și ne par de neatins. Va fi mult mai sigur dacă îți vei comenta acțiunile și îți vei verifica progresele înregistrate la fiecare etapă, exact cum o fac copiii. Dintr-o dată, vei înțelege că nimic nu este imposibil.

Linda Sapadin este de părere că obiectivele rostite cu voce tare îți vor concentra atenția, îți vor controla emoțiile și nu îți vor permite să fii distras de gânduri și acțiuni străine.

via: bestformen.club