Oamenii care plâng atunci când privesc un film – sunt cei mai puternici dintre noi!

Un adevăr despre oamenii care plâng atunci când privesc un film mai sensibil: ei știu să compătimească.

Sunt un tip special de oameni, care pot empatiza cu alții. Astăzi găsești atât de mulți narcisiști și sociopați, cărora le este străină emoția. Ei nu sunt în stare să perceapă sentimentele altora. Ei nu pot simți durerea, dorul sua afecțiunea cuiva și nici nu-și doresc acest lucru.

Este adevărat, să-ți pese de emoția altuia este ceva deosebit, pentru asta ai nevoie de puteri și înțelegere. Viața a fost nemiloasă cu unii oameni, iar ca să le simți suferința ai nevoie de multă răbdare și cunoaștere. Înseamnă că ești suficient de puternic să gtreci și tu peste asta.

Să empatizezi cu cineva nu este o slăbiciune, chiar și dacă e vorba despre un erou din filme. Oamenii care plâng la o scenă de film mai sensibilă, cu un mesaj puternic sau devastator au tendința de a fi mult mai empatici cu cei din jurul lor.

Desigur, uneori plângem pentru că eroul principal trece prin aceeași poveste ca și a noastră. Dar asta nu ne face pretențioși. Acest fenomen se numește sindromul Stendhal într-o formă mai avansată, atunci când o operă de artă te atinge până în adâncul sufletului, încât se manifestă nu doar simptome emoționale, dar și fizice.

Oamenii care plâng în timpul vizionării unui film de obicei privesc filme bune, ascultă muzică de calitate și citesc cărți bune.

Sursa :