Oamenii care iau totul aproape de inimă, cel mai mult sunt în stare să iubească cu adevărat

Ai suferit din cauza unor oameni și alții au suferit din cauza ta. Pe unii nu i-a interesat cum te simți, de ce întârzii și de foarte multe ori ai adormit cu speranța că-ți vor scrie „noapte bună”.  Nu le-au păsat de dorințele și planurile tale de viitor. Orice discuție în care îți spuneai durerea și așteptările se termina cu lacrimi sau cu prea multe învinuiri. Aceștia fac parte din categoria indiferenților și  a egoiștilor. Se gândesc doar la binele lor și provoacă altora dezamăgire.

Paradoxul e că de foarte multe alergi și te umilești în fața unor astfel de oameni. Și în același timp îi respingi pe cei cărora le pasă de tine, își fac griji atunci când nu ai sosit la timp acasă, îți pregătesc micul dejun, te surprind frumos. De dragul tău urmăresc meteo doar ca să-ți spună să iei umbrela în drum spre serviciu. Atunci când te îmbolnăvești îți poartă de grijă și mereu te susțin. Renunță la la unele dorințe de dragul tău. Iar tu în schimb le oferi cuvinte care dor sau îi tratezi nu așa cum ar fi meritat cu adevărat.

Ar trebui să știi că fiecare cuvânt spus de tine e luat aproape de inimă. Orice comportament urât le provoacă durere. Absența și motivele născocite pentru ei sunt ca niște săgeți care le provoacă răni. Iar acest fapt explică totul. O fac nu pentru că sunt naivi, nebuni sau prea sentimentali. Ei sunt în stare să iubească cu adevărat. Sunt gata pentru orice obstacol din viață de dragul tău. Astfel de om nu va ceda, nu va pleca atât de ușor. Nu te va lăsa fără putere, nu te va epuiza, nu te va trăda. Pur și simplu te va iubi altfel. Din toată inima. Tu alegi pe cine să iubești, cu cine să fii și cum să fie viața ta.

Oamenii care iau totul aproape de inimă, cel mai mult sunt în stare să iubească cu adevărat. – Lev Tolstoi