Oamenii au învățat pe de rost cuvinte frumoase și de atunci e mult mai greu să-i descoperi pe idioții și profitorii de dragoste

Nu mai e dragostea din trecut. Nu mai sunt oamenii simpli care cucereau pentru că iubeau. Nu mai e tradiția să trăiești o relație de-o viață. Nu mai e pofta de a păstra alături un om. Lucrurile au evoluat, dragostea s-a schimbat. Acum unii cer bani pe un sentiment și alții nu sunt gata să îl primească gratis. Acum există timp pentru a pleca și nu există timp pentru a-ți manifesta dragostea. Acum sunt oameni buni care suferă și escroci care profită. Acum fiecare are un interes, până și în dragoste.

Oamenii s-au deprins să-și vândă emoțiile prea scump. Ei cred că valorează mai mult decât sunt. Ei cred că iubirea lor e unică. Ea însă e o simplă adunătură de cuvinte și atât. E abilitatea să cucerești, dar nu să păstrezi. Nu asta e iubire adevărată. Unii și-au învățat lecția și au înțeles că mai bine să profiți de cineva decât să lupți pentru el. Așa au devenit profitori. Au trecut peste sentimentele altora și au poftit să-și realizeze interesele, chiar și cu prețul unei trădări. Oamenii au învățat să iubească superficial.

E mai greu să faci diferența dintre un om sincer și unul fals. În dragoste, cei sinceri sunt mai timizi și cei falși sunt mai cuceritori. Ei au un întreg arsenal de cuvinte dulci, de manevre și jocuri care le permit să iasă în prim plan. Ei au puterea să lase în orice moment. Cei sinceri nu se vor încumeta să plece de lângă cineva pe care-l iubesc. Iar să vezi din prima cine e corect e imposibil. Trebuie să te arzi ca să știi și asta e partea cea mai proastă în dragoste. Te arzi cu cei nepotriviți și apoi nu-ți ajung emoții pentru cei buni. Trebuie să fii peste cei nesocotiți. Trebuie să știi să prețuiești la timp. Trebuie să poți să păstrezi.

Oamenii au învățat pe de rost cuvinte frumoase și de atunci e mult mai greu să-i descoperi pe idioții și profitorii de dragoste.