Oamenii au învățat pe de rost cuvinte frumoase și de atunci a devenit mai greu să înțelegi cine iubește cu adevărat și cine e idiot

Cuvintele nu înseamnă mai nimic. Înțelegi greutatea unui cuvânt doar atunci când simți că e spus cu sinceritate, în rest cauți să faci diferență între vorbe siropoase și cuvinte de suflet. Până la urmă ți-e greu să înțelegi cine iubește și cine vrea să profite. Oamenii au învățat să se prefacă, să poarte măști și să emane un aer cuceritor care cel mult ține până dimineața. Oamenii au învățat să te mintă în față, să-ți spună că te iubesc și apoi să te lase, să fie lași.

De asta după cuvinte trebuie să aștepți și altceva. Aștepți fapte care să confirme cuvintele sau aștepți trădări. Aștepți încredere sau aștepți dezamăgire. În dependență de cât de mult va ține celălalt la tine, asta și vei avea. Iar tu trebuie să răspunzi pe măsură. Nu rămâi alături de cineva care pe lângă cuvinte spuse la nimereală nu poate oferi nimic și nu pleci de lângă cineva care te iubește și demonstrează.

Trebuie să faci diferența dintre oameni falși și oameni corecți. Viața și experiențele ei te vor ajuta să înțelegi cine e bun și cine nu. Nu trebuie să te izolezi la primul gest de lașitate făcut de alcineva și nu trebuie să fii încrezută la primul gest de încredere. Trăiești alături de cineva în timp și tot timpul îți demonstrează dacă a meritat să faci asta sau nu. Dacă da, continui. Dacă nu, pleci. Dar întotdeauna trăiești viața dincolo de cuvinte. O trăiești sincer, frumos, cu adevărat.

Oamenii au învățat pe de rost cuvinte frumoase și de atunci a devenit mai greu să înțelegi cine iubește cu adevărat și cine e idiot! – citat cu autor anonim.

Foto: kindofblueme.blogspot.com