7 tipuri de oameni toxici, de care trebuie să te ții cât mai departe

Sunt oameni care ne influențează viața în mod negativ. Fie că o fac intenționat sau nu, acești oameni ne distrug visurile și ne fac să ne simțim inferiori.

Chiar dacă ești un om puternic, uneori cedezi în fața altor indivizi toxici. Este foarte important să poți să-i eviți.

7 tipuri de oameni toxici, de care trebuie să te ții cât mai departe: 

1. Lipitorii. Lipitorul este genul de individ care niciodată nu refuză să-l servești cu ceva. Atunci când îi merge prost în viață, e neapărat să sari în ajutor. Problema e că, după ceva timp, lipitorii nu fac nimic să schimbe situația și tot cer de la tine, de parcă le ești dator.

2.Leneșii. Oamenii leneși îi fac leneși pe ceilalți din jurul lor. Evită-i, altfel riști să rămâi blocat alături de ei, plictisit și gata să acuzi pe oricine.

3. Bârfitorii. Nu este normal să vorbești întruna, aruncând doar cu vorbe goale. Asta fac bârfitorii, arată cu degetul și sunt gata să umilească pe oricine. Detașează-te de ei.

4. Proștii. Fie că au un ego prea mare, fie sunt înfumurați și se cred împărații lumii. Cu proștii nu te pui, vorba cântecului. Ei au un comportament irațional, iau decizii greșite și nu învață din ele.

5. Depresivii. Nu este vorba despre oamenii care chiar suferă de depresie. E vorba de cei care se plâng mereu pe orice și pe oricine. E vorba despre cei care au un comportament demn de milă, care suferă din propria resemnare în fața vieții.

6. Fricoșii. Sau, mai exact, oamenii care nu vor să iasă din zona de confort. Oamenii care refuză să accepte provocarea vieții. Oamenii care ne influențează prin fiecare cuvânt rostit și fiecare pas înapoi făcut. Evită-i.

7. Anti-visătorii. „Noi suntem din plămada din care sunt făcute visele și scurta noastră viață o întregește-un somn”, spunea marele Shakespeare. Să visezi înseamnă să tinzi către ceva, să vrei să faci parte din ceva mult mai măreț, să schimbi. Cei care refuză să fie visători în esență, refuză și să guste viața.

Ai grijă cine e alături de tine!

Sursa :