Oameni de care nu ai nevoie. Cum afli că este timpul să le spui „la revedere”

Un articol care-ți va răspunde la o întrebare atât de importantă: cum afli că este timpul să le spui „la revedere” oamenilor de care nu ai nevoie?

  1. Întotdeauna ei sunt cei care sună

Ai vreun prieten (prietenă) cu care începi conversația: „Chiar vroiam să te sun și când acolo, mă suni tu!”? Fii sigur că acest om este pe deplin partenerul tău de viață.

Omul care este în plus, sună singur și aproape niciodată nu-l suni tu. Surprinzător este faptul că, de regulă, acest om te sună în cele mai nepotrivite momente. Mereu ești implicat într-o acțiune atunci când te sună. Ca rezultat  pentru tine – conversațiile cu el sunt o mare pierdere de timp.

  1. Întotdeauna se fac așteptați

Sau aproape tot timpul. Adesea te face să aștepți chiar și când vorbești la telefon. Te face să aștepți când vine la tine. Nu sunt punctuali în relația cu tine.

Chiar și atunci când este în vizită își găsește mereu un lucru urgent de făcut. Sau o conversație telefonică incredibil de lungă, sau are nevoie să plece la baie. Iar tu te uiți la ceas și începi să realizezi că îți pierzi timpul în zadar. Și da – este o pierdere de timp.

  1. Au mereu probleme

Cele mai frecvente probleme ale acestui om – sunt problemele legate de sănătate. După spusele lor sunt probleme fatale. Iar toate sfaturile tale de a rezolva „problema” se vor duce pe apa sâmbetei, pentru că nu te va asculta.

Are întotdeauna probleme la locul de muncă. Probleme care ți le spune de ani de zile. Iar vina pentru o au toți, de la șef până la curier. Acest om trebuie să sufere în ochii tăi. Și o face minunat. Iar ca rezultat – îți pierzi timpul, din nou.

  1. Este foarte greu să îi rogi ceva

Uneori se întâmplă să ai nevoie de ajutorul lor. O rugăminte banală. Iar atunci când apelezi la ajutorul acestor oameni îți vor spune că o fac doar pentru tine, pentru că sunt extrem de ocupați, au atât de multe probleme, iar ție îți va pieri pofta de a-i mai ruga ceva. Până la urmă te vei descurca singur. Și da. Îți pierzi timpul și în acest caz.

  1. Se bazează mereu pe tine

Acest tip de om te manipulează cu „iubirea” lui. Îți dă mereu de înțeles cât de mare nevoie are de tine. Este atât de dependent de tine încât nu poate face de unul singur nici cele mai simple acțiuni. Uneori ești uimit, uneori devii furios.

Mereu ajungi la concluzia că nu este în stare de nimic. Dar atunci când tu ai nevoie, mereu găsește motive să te refuze. Iar aceste gânduri te duc iar la concluzia că îți irosești timpul degeaba.

  1. Sunt oameni extrem de neinteresanți

Și, în sfârșit, cea mai importantă caracteristică a oamenilor pe care nu trebuie să îi ai în viața ta. Sunt extrem de neinteresanți. Cel puțin pentru tine.

Este un povestitor rău. Este incredibil de plictisitor și foarte lent atunci când spune ceva.  Acest om, de regulă, este un vecin, de care îți este foarte greu să te debarasezi; o rudă sau un prieten din copilărie.

Concluzie:

Dacă observi că alături de tine se învârte un om de care nu ai nevoie și cu care pur și simplu trebuie să rupi legătura, încearcă următoarele:

Începe să îți valorezi și să apreciezi timpul petrecut cu el. Acest lucru se aplică și în cazul apelurilor telefonice, și a întâlnirilor, și chiar a mesajelor. Iar atunci când îți propune ceva, pur și simplu spune adevărul: „Da, dragă (dragule), înțeleg că ai vrut să vii în vizită, dar lucrez la un proiect foarte important și îmi dedic tot timpul”. Va fi nevoit să se împace cu ideea că timpul tău este mult prea valoros pentru a-l irosi pe prostii.

Articol tradus de pe: probiv.cc