Oameni care nu vânează parteneri și știu să facă diferența între a dori și a avea nevoie

Iubirea ne înflorește nu ne distruge! Nicio iubire nu poate să justifice suferința venită din lipsă de respect, umilință, agresivitate de orice fel, lipsă de atenție și responsabilitate. Nu acceptați să fiți convinși că în numele iubirii cineva vă cere înțelegerea pentru comportamente ce greu pot fi îngăduite. Să nu vă fie teamă să cereți respect pentru persoana voastră și atenție pentru ceea ce considerați că este relația voastră. Nu este suficient să vă știți într-o relație în care nu sunteți implicat cu dăruire nici tu nici partenerul. Nu puteți aștepta să fiți împliniți și fericiți cu o iubire pe care o neglijați, într-o relație pentru care nu sunteți dispuși să depuneți efort. Pur și simplu nu se poate păstra o relație în care uitați să investiți energie, preocupare, atenție, în care nu vă asumați responsabilitatea ca pentru unul din proiectele cele mai importante ale vieții voastre.

Cei mai mulți dintre noi nu ne dorim singurătatea dar nici nu suntem dispuși să ne îngrijim relația cu un partener. Ne adăpostim la umbra relației și ne simțim protejați de singurătate și de inadecvarea de a fi singuri. Adesea este suficient să spunem că nu suntem singuri, că suntem într-o relație pentru a ne simți confortabil cu gândul că nu este ceva în neregulă cu noi și îi privim cu suspiciozitate pe cei care spun că sunt singuri. Ne întrebăm cu uimire, de ce așa femeie frumoasă și inteligentă, de ce un bărbat așa realizat sunt singuri? Oare ce este în neregulă cu ei? Nimic! Poate doar dorința de a alege să fie sau nu în relație după alte criterii decât a fi sau nu singuri. Nu acceptă compromisul de a se declara doar în relație dacă nu au disponibilitatea sau partenerul pentru care să simtă că pot depune toate eforturile ca relația să fie vie, dinamică și împlinitoare. Aceștia pot fi parteneri incomozi pentru că știu ce vor și cer fiind dispuși să ofere la fel de mult. Înțeleg responsabilitatea de a hrăni o relație cu implicare și nu se mulțumesc cu parteneri comozi. Ei par nemulțumiți pentru cei care și-ar dori ca nimic să nu se schimbe, ori oamenii despre care vorbesc, prețuiesc evoluția mai mult decât orice și nu sunt dispuși să stagneze în relație și atunci sunt solicitanți. Cer, nu pretind. Nu consideră că li se cuvine așa pur și simplu. Se dăruiesc, își respectă valoarea evoluției constante și vor să impingă mereu propria persoană și relația, mai departe. Ei nu vor accepta alături, oameni care se mulțumesc doar să supraviețuiască, ci vor oameni vii,  plini de energie, care sunt determinați să devină versiunea lor cea mai bună și sunt deschiși pentru a face și din relație ceva dinamic.

Sunt oameni care nu mai vânează parteneri și preferă să fie singuri. Oameni care nu se simt stânjeniți în intimitatea propriilor vieți pentru că sunt implicați și dedicați dezvoltării și maturizării lor. Sunt oameni care fac diferența între a dori și a avea nevoie. Oameni care, senini și împăcați cu viața și persoana lor, îți pot spune că își doresc din tot sufletul să aibă alături un partener, că vor cu toată inima să fie lângă bărbatul sau femeia pe care să-i iubească, fără să considere că vor asta din nevoie. Sunt conștienți că nevoile sunt responsabilitatea lor și că pentru dorința împlinirii în iubire alături de ei va sta persoana care înțelege această valoare la fel ca și ei. Acești oameni sunt cei care nu aleargă să vâneze parteneri ci își investesc timpul și energia în a deveni ei acea persoană completă, frumoasă pe care doresc să o iubească. Este o dovadă de înțelegere și asumare a responsabilității pentru propria viață și persoană să ne îngrijim de noi, să fim oameni compleți, sănătoși și autentici și să ne dorim alături oameni pe care să-i iubim pentru ce sunt nu pentru că avem nevoie de ei  să ne umple golurile din noi.

Când ne cunoaștem și ne îngrijim pe noi de lipsuri și răni, când ne putem bucura noi înșine de propria persoană și ne simțim în echilibru cu noi, când ne asumăm conștient propria existență și alegem să ne trăim autentic viața, când știm cine suntem și ce ne dorim, suntem mult mai puțin dispuși să avem lângă noi oameni incompleți, ignoranți, imaturi și iresponsabili pentru viața lor sau neimplicați în propria devenire și nici dedicați evoluției relației de cuplu.

Oamenii care reușesc să facă diferența între a dori și a avea nevoie, sunt oameni care au descoperit puterea și care nu se vor mulțumi cu mai puțin decât consideră că merită. Sunt oameni care în numele prețuirii propriei persoane și a propriei vieți, ca o declarație pentru propria viață, rămân pe drumul conștientizării și al evoluției, cu tot ce înseamnă asta: putere dar și consecințe pe care și le asumă. Acești oameni sunt cei care nu mai vânează parteneri, nu îi mai caută ci își investesc energia în a fi, în devenire, creare, dorință, manifestare a ceea ce sunt. În acest fel își încep călătoria spre a trăi și iubi tot ceea ce are semnificație pentru ei și se țin departe de ce nu le permite să fie liberi și autentici.

Aveți grijă de voi!