O scrisoare deschisă celor care nu se simt destul de buni

O scrisoare deschisă celor care nu se simt destul de buni

De multe ori cea mai grea parte a călătoriei este doar gândul că nu meriți acest lucru.

„Stimate,

Viața nu  fost ușoară cu mine în ultimul deceniu. Nu voi intra în detalii acum, dar aceste vremuri grele mi-au lăsat multe fisuri. Și cu toate acestea am reușit să fiu o persoană de succes, de multe ori luptând cu disperare pentru mai multă încredere în sine. De multe ori simt că nu sunt suficient de bun. Mă simt defect. Simt ca și cum fisurile mă fac nedorit. Știu că totul este în capul meu. Dar chiar am nevoie să îmi schimb mentalitatea. Am nevoie de o noua perspectivă. M-ați putea ajuta cu ceva?

Cu respect,

un student timid. ”

Răspunsul la această scrisoare:

„Dragă student timid,

Este timpul pentru o scurtă poveste de viață…

A fost odată o femeie în vârstă care trebuia să meargă pe jos la râu în fiecare dimineață pentru a aduce apă. Își lua două găleți, le umplea pe malul râului și se întorcea cu ele înapoi la cabană.

Una dintre găleți era nouă, perfectă și ținea apa impecabil. A doua însă era veche, cu câteva crăpături prin care se scurgea apa, astfel că, până ajungea acasa, femeia rămânea cu doar o treime din apă.

Într-o zi, găleata stricată, care simțea mereu că nu este la fel de bună ca surata ei, i-a zis femeii: „Vreau să îți spun că îmi pare rău că am vărsat apa prin crăpături și ți-am făcut viața mai dificilă. Voi înțelege dacă mă vei înlocui cu o găleată mai bună”.

Femeia i-a zâmbit: „Chiar crezi că în tot acest timp nu am știut că ai fisuri? Uită-te la toate florile frumoase care cresc pe drumul de la cabană spre râu. Am plantat semințele lor, iar tu le-ai udat în fiecare dimineață”.

Ține minte:

Este foarte important să te simți destul de bun în viață, în muncă, în afaceri, în relații. Aceasta influențează foarte mult modul în care judeci fisurile din propria găleată. Cu toții avem defecte. Dar oare acestea chiar ne murdăresc și ne ruinează experiența și relațiile noastre? Sau poate ne udă florile de pe traseul nostru și noi nici măcar nu ne oprim să apreciem acest lucru?

Alege să vezi florile prin acele crăpături, alege să vezi exact acele defecte care te fac să te simți destul de bun, iar întreg universul tău se va schimba.”

Articol original pe: marcandangel.com