O scrisoare către tinerele domnișoare: „Uită de basmele din adolescență, viața nu e ca în filme”

Această scrisoare e pentru toate domnișoarele care își doresc o viață și o relație frumoasă, dar se complică de fiecare dată prea mult.

„O relație care are potențialul să dureze o perioadă lungă de timp nu trebuie să fie complicată. Cât de mult poate dura dacă vă înnebuniți mereu? O relație complicată nu poate continua mai mult de doi ani. Apoi cortina va cădea și actorii vor rămâne singuri cu gândurile lor. Toate aceste relații „complicate”, pline de conversații interminabile în care încerci să explici sentimentele dificile și contradictorii, căutând cu disperare o formulă care va face acest lucru mai ușor și mai frumos, nu sunt ceea de ce ai tu nevoie. Nu te forța să crezi că aceasta este singura șansă de a fi fericit. Dacă vei continua așa, vei înnebuni tu și îi vei înnebuni și pe ceilalți, transformându-ți suferința emoțională într-o tortură. Ți-ai putea distruge viața în acest mod.

Relațiile trebuie să fie simple. Nu contează cine este, unde lucrează, cum este educat, câte limbi vorbește, câte femei a avut sau dacă poate scrie poezii. Viața și fericirea ta nu trebuie să depindă de oricare dintre aceste întrebări. Tot ce contează cu adevărat este dacă te simți confortabil cu el, dacă te simți acasă. Dacă nu îți pasă că ești sau nu cu el, dacă simți că nu-ți atingi potențialul tău cu el, dacă te înnebunește și spune lucruri ca „nu putem face asta, e prea complicat”, e timpul să plece. Nu vei pierde nimic dacă totul se va termina. Vei înțelege mai târziu că nu-l iubeai cu adevărat și că totul nu a fost decât un moft.

Nu vei obține nimic de la o astfel de relație, în afară de durere de cap. Dacă chiar ai nevoie de această durere de cap, dacă nu poți trăi fără el, atunci este timpul să admiți că nu ai nevoie neapărat de acea persoană. Probabil, nu poți trăi fără drame emoționale sau fără sentimentul straniu de chin emoțional pe care îl obții din relații. Trebuie să te asiguri că nu folosești relațiile ca pe o posibilitate de defulare a tuturor complexelor pe care le ai depozitate în interiorul tău. Niciunul nu meritați acest lucru. Nimeni nu merită acest lucru.

Relațiile trebuie să fie simple. Ce vrei de la o relație, în cele din urmă? Poate îți dorești copii, o casă, planuri de viață în comun, întâlniri cu prietenii și cei dragi și multe alte lucruri pe care le aștepți. Dacă crezi că poți obține toate acestea dintr-o relație complicată, atunci, draga mea, te voi dezamăgi.

Toate visăm la un tip înalt, frumos, inteligent, bogat, de succes, sexy, romantic… și suntem dezamăgite când el se dovedește a fi sub limita așteptărilor noastre. Și uneori este mult prea târziu să realizăm că tot de ce avem nevoie este doar un bărbat pe umărul căruia putem să punem capul în orice moment și care este mereu de partea noastră. Mereu. Posibilitatea de a vă baza unul pe altul este cel mai important lucru într-o relație. Toate celelalte sunt detalii cu care te vei confrunta – cheia este de a fi acolo pentru a vă ajuta în cele mai dificile momente. Și nu doar cele dificile. Vei ști că ești pe drumul cel bun atunci când vei simți că poți împărtăși cu el atât victoriile, visele, bucuriile, cât și înfrângerile, temerile și tristețile.

Vă veți cunoaște pe deplin și veți fi capabil să înțelegeți ce gândește celălalt dintr-un singur cuvânt. Vă veți certa, până la urmă este o altă persoană. Dar acest lucru nu va fi o stare permanentă, nu va fi întotdeauna motivul unui alt conflict, în schimb, certurile sunt confruntări minore și nu amenință să distrugă relația. În același timp, fără răbdare și capacitatea de a ajunge la un compromis, relația nu se va dezvolta.

Încă un lucru, o relație directă, simplă poate exista doar pe o fundație de încredere. Acest lucru înseamnă că poți lua decizii importante, care vă vor afecta viața, nu doar împreună, ci și pe cont propriu, în funcție de circumstanțe.

Așa că uită de basmele din adolescență. Viața nu este ca în filme. Dar nu este un motiv să te simți dezamăgită, pentru că nimic din ce vezi acolo nu contează. Tot ce contează este să te simți fericită că sunteți împreună, să te simțiți ca acasă și să simți că fără el viața este o priveliște a naibii de urâtă.

Iar peste 20 de ani, când îți vei aminti de ultima conversație care includea întrebarea „încotro ne îndreptăm?”, vei realiza că ești deja acolo și atunci vei înțelege că ai găsit iubirea vieții tale.”

Via: dragetta