fb

O scrisoare către prietena mea care întotdeauna vorbește adevărul

Dragă prietenă, care  spui doar adevărul,

Scriu aceste rânduri pentru că nu am fi capabile să vorbim astfel niciodată. Nu există cuvinte extravagante între noi. Suntem mereu sincere și, uneori, destul de răutăcioase una cu cealaltă. Este un pic ciudat dacă ți-aș spune „mulțumesc” în față. Nu… este prea ciudat pentru noi…

Nimeni nu este ca tine – să vorbească doar adevărul fără a se îngrijora dacă mă rănește sau nu. Da, au fost timpuri când m-am simțit rănit și înfuriată, dar, în general, sunt recunoscătoare că să te am în viața mea. Mi-ai descoperit atât de multe lucruri inconștiente care îmi blochează calea și pe care alți oameni nu vor îndrăzni să mi le spună.

Îmi amintesc când îmi spuneai că el nu este potrivit pentru mine. Plângeam neputincioasă. Îmi amintesc momentul în care mi-ai spus că nu îmi urmez inima, ci doar mă simțeam nesigură. Timpul când mi-ai zis să nu mai acționez atunci când nu mă simțeam deloc fericită. Momentul în care mi-ai amintit că nu mă comportam suficient de bine cu mine și nu mă iubeam suficient.

Nu aveai nici o teamă să critici felul în care mă îmbrăcam. Îmi spuneai că tunsoarea este extrem de rea. Că rochia era mult mai scumpă decât trebuia să fie. Este incomod să accepți critica tot timpul, dar cea constructivă ajută și îți poate face o favoare.

Cu tine, știu cine sunt și cum să acționez. Pot fi eu însumi. Cu toate astea, comentariile tale înțelepte nu vor înceta niciodată să apară. Acestea mă împing să ies din zona de confort pentru a găsi ceva mai bun.

Când eram extrem de intrigată de noile mele planuri, ai subliniat adevăruri brutale. Atunci când mi-am pierdut speranța, mi-ai amintit cât de mare și frumoasă poate fi lumea. Ești echilibrul în viața mea, pentru că mă tragi ca să nu ajung la extreme.

Auzind atâtea comentarii sincere, am devenit o persoană care vorbește cu mai mult curaj. Nu doar cu tine, dar și cu mine, și cu alții ( sigur că îmi stabilesc niște limite pentru diferiți oameni și pentru ce-i pe care îi iubesc).

Au existat momente în care am crezut că te înșelai. Credeam că ești prea subiectivă și că nu vedeai întreaga imagine, cum o făceam eu. Într-adevăr, greșeai uneori, pentru că ești și tu om. Cu toate că, de cele mai multe vorbele tale erau pline de înțelepciune.

Nu suntem împreună tot timpul. Avem propriile noastre vieți. Prietenii adevărați sunt astfel. Nu se văd foarte des, dar se poartă mereu în inimă. Din când în când își dau un telefon sau își scriu mesaje despre lucrurile care îi interesază. Nu trebuie să fie extrem de politicos unul cu celălalt, pentru că știu că nu se vor supăra.

Încă o dată, dă-mi voie să îți mulțumesc pentru toate adevărurile spuse, chiar dacă, uneori, nu erau exprimate în cuvinte frumoase. Nu erau lustruite, dar frumoase în sine.

Cu dragoste,

Prietena ta.

via: lifehack.org