O relație târzie e mai bună decât căsătoria timpurie cu persoana nepotrivită

Când oamenii, în special femeile, ating o anumită vârstă (28 – 35 de ani), apare întrebarea de ce încă nu sunt căsătoriți sau, și mai rău, nu există pentru ei și dorința de a se grăbi să aibă copii cât mai este timp. De parcă acest lucru le-ar determina valoarea.

Se pare că anii petrecuți în educație, muncă grea și dezvoltare personală până la urmă nu mai au nici o valoare dacă nu există un soț. Asta ar însemna că cu siguranță ceva nu este în regulă cu tine.

Există bărbați și femei care s-au săturat de aceste stereotipuri. Dacă nu te căsătorești până la o anumită vârstă, nu o vei mai face niciodată. Dar când unii oamenii pun asemenea întrebări sau fac astfel de comentarii, mă întreb adesea dacă fac pauze în care își dau seama că singurătatea poate fi o alegere conștientă a unei persoane. Sau că uneori cineva nu vrea să se grăbească să găsească pe nimeni, ci doar să trăiască o viață proprie.

De ce să presupunem mereu că ceva nu este în regulă cu cineva sau să presupunem că acea persoană este singură deoarece nu poate fi iubită? De ce decizia cuiva de a nu se căsători este considerată a fi anormală? Cu siguranță există oameni care regretă că s-au căsătorit prea devreme.

Acum au devenit maturi, dar așa și nu au cunoscut fericirea în relația lor. Cumva, au devenit veșnici ostatici ai propriilor căsătorii nefericite. Nu pot decide asupra unui divorț dureros și consideră eticheta „căsătorit” mai bună decât cea de „divorțat”, chiar dacă acest lucru le costă liniștea sufletească și fericirea personală.

Din anumite motive, căsătoria îți oferă un alt statut în societate

Chiar dacă ești o persoană nefericită, nu-ți iubești soțul sau ești un părinte rău. De fapt, o căsătorie este o responsabilitate foarte mare. Copiii sunt o responsabilitate uriașă pentru întreaga viață.

Găsirea partenerului potrivit necesită mult timp, multe încercări, greșeli, experiență și chiar noroc. Deci, este în regulă să decizi să faci acest lucru doar atunci când ești sigur de ceea ce îți dorești.

În plus, este ceva normal să nu te căsătorești dacă încă nu ai întâlnit partenerul potrivit, dar nu să te mulțumești cu prima persoană pe care ai întâlnit-o, iar mai apoi să suferi întreaga viață.

Căsătoria târzie este mai bună decât căsătoria timpurie cu persoana nepotrivită. Chiar și copii e mai bine să nu ai, decât să-i ai, dar să-i neglijezi. Acestea sunt niște angajamente serioase pe care nu ar trebui să ți le asumi dacă nu ești pregătit.

La aceste lucruri ar trebui să te gândești de sute de ori. După căsătorie va trebui să-ți asumi anumite angajamente și responsabilități. Nu mai poți permite să rămâi o persoană egoistă sau care se îndoiește de orice.