fb

O relație și o căsnicie puternică se bazează pe singurătate!

Bărbatul și femeia ajung să fie împreună, fie că sunt într-o relație sau chiar se căsătoresc. Puteți face multe lucruri împreună: să vă treziți, să mergeți la serviciu, să pregătiți cina, să plimbați câinele, să citiți sau să leneviți până târziu în zilele de weekend.

Totuși, această stare nu poate continua la nesfârșit.

Uneori îți dorești atât de mult să bei singură un ceai, sau pur și simplu să privești cum plouă, fără a ști că el este alături. Unii sunt înspăimântați de această stare: oare a plecat dragostea, oare emoțiile nu mai sunt la fel de puternice?

Dragostea însă nu este pierderea totală în personalitatea celuilalt și anularea propriei individualități. Emoțiile sănătoase dintre parteneri presupun și o anumită doză de libertate. Este firesc să vrei să fii singur uneori. Este firesc ca partenerul să vrea același lucru. Asta îți demonstrează că în fața ta este o personalitate și nu un om dependent de relație.

Există o serie de deprinderi pe care omul le percepe ca spațiu personal. Cineva iubește să stea pe partea dreaptă a canapelei, cineva să pună ceașca în colțul mesei. Aceste semne sunt tentative subconștiente către stabilitate.

Încălcarea balanței stabilității poate afecta mentalitatea unui om. Și cum reacționează omul la un deranj? De cele mai multe ori agresiv, se apără.

Este un atribut instinctiv, puternic decât oricare altă emoție. Nu trebuie să te mire faptul că omul drag își apără acest spațiu intim. Este doar tendința de a păstra spațiul personal.

Acceptați ceea ce nu este comun.

Este important să discuți cu omul de alături și să-i explici cât de mult înseamnă asta pentru tine. Spune-i că dispoziția bună depinde de cât de mult este sau nu criticat pentru comportament ordinar.

Partenerul are deprinderile sale, care reprezintă parte din confortul și bunăstarea lui. Într-o relație sau căsnicie trebuie să corectezi multe lucruri, să găsești un compromis. Dar nu trebuie să renunți la tine.

Dacă aveți suficient spațiu personal, atmosfera în relație și eventual în familie va fi mult mai liniștită și fericită. După fiecare moment de sigurătate îți resetezi prioritățile, ești gata să faci maim ulte lucruri, ești gata să te implici.

Source :